Evolv Shift XT mahdollistaa sen korkeuden muuttamisen kolmeen eri vaihtoehtoon.

Phanteks on esitellyt CES-messuilla uuden kolmeen eri kokoon taipuvan mini-ITX-emolevyjä tukevan Evolv Shift XT:n.

Evolv Shift XT on aiempien Evolv Shift -mallien tapaan mini-ITX-emolevyjä tukeva kotelo alumiinisella ulkokuorella. Niin ikään edeltäjistään tuttuun tapaan myös Shift XT hyödyntää niin sanottua ”sandwich”-rakennetta, eli emolevy asettuu tietokoneen toiselle puolelle ja näytönohjain PCIe-riser-kaapelia hyödyntäen toiselle puolelle. Tätä varten kotelon mukana toimitetaan PCIe X16 Gen4 -riser, eli kotelo on suoraan paketista yhteensopiva myös tuoreempien näytönohjainten kanssa.

Omana erikoisuutenaan Evolv Shift XT:ssä toimii sen modulaarinen rakenne, eli kotelo tarjoaa kolme eri kokovaihtoehtoa, johon sen voi asentaa korkeutta muuttaen. Valmistajan omien mainostermien mukaan nuo kokovaihtoehdot kotelon asennukseen ovat pienikokoisin kompakti (Compact), ilmajäähdytetty (Aircooled), joka tarjoaa pykälän enemmän hengitystilaa kompionenteille ja nestejäähdytetty (Liquid Cooled), johon on mahdollista mahduttaa nimensä mukaisesti nestejäähdytin.

Kotelossa on tilaa maksimissaan 325 mm pituisille näytönohjaimille, mutta muiden komponenttien tarkempia kokovaatimuksia Phanteks ei ole vielä imoittanut. Kotelosta julkaistun videon perusteella siihe näyttäisi ainakin jossakin kokovaihtoehdossa mahtuvan 240 mm:n AIO-nestecooleri ja SFX-virtalähde.

Phanteks Evolv Shift XT:n myynti alkaa helmikuussa 169,90 euron suositushintaan. Kotelosta tulee saataville kaksi värivaihtoehtoa, satin black ja galaxy silver.

Mini-ITX-kotelon lisäksi valmistaja julkaisi myös uusia virtalähteitä ja värivaihtoehtoja vanhemmista tuulettimista sekä miditornikoteloista. Myös Evolv Shift XT:n sisältä löytyvä PCIe Gen4 -riser tulee erillismyyntiin. Tarkemmin muista tuotteista voit lukea erillisestä lyhyestä uutisesta.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;