QCT:n mukaan Intelin Cascade Lake -arkkitehtuuriin perustuvat XCC -prosessorit tulevat saataville vielä tämän vuoden puolella, kun loput mallit julkaistaan ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Intel on esitellyt tässä kuussa ensimaistiaisia tulevista Cascade Lake -palvelinprosessoreistaan (CLX). Cascade Lake Advanced Performance -huippumallit tulevat tarjoamaan parhaimmillaan 48 ydintä kahden sirun MCM-paketoinnissa.

Intelin partnereihin kuuluva QCT on julkaissut viime viikon lopulla Supercomputing -tapahtumassa oman aikataulunsa CLX-prosessoreiden suhteen, minkä pitäisi peilata suoraan Intelin omaa aikataulua. Aikataulun messuilla huomannut AnandTech epäilee sen olleen näytillä vahingossa, sillä se on osa salaiseksi tarkoitettua diapakettia.

QCT:n Early Shipment Program alkaa vielä kuluvan neljänneksen aikana ja ensi vuoden ensimmäiselle neljännekselle asti. Ohjelmaan kuuluu vain Cascade Laken XCC-variantti, mutta toistaiseksi ei ole varmuutta tarkoittaako XCC tulevassa sukupolvessa vain suurinta sirua, vai myös kahteen siruun perustuvia MCM-malleja. Skylake-sukupolvessa XCC:llä viitattiin 28-ytimiseen siruun. Varsinainen Cascade Lake -julkaisu on ajoitettu ensimmäiseen ja toiseen vuosineljännekseen, jolloin markkinoille saadaan kaikki CLX-versiot.

Cascade Lake -prosessoreiden rinnalla markkinoille tulee 128, 256 ja 512 gigatavun DCPMM:t eli Optane-muisteihin perustuvat muistikammat. Optane- eli 3D XPoint -muistit ovat haihtumattomia, eli ne pitävät tietonsa myös tietokoneen sammuessa.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;