Uusien Ryzen-APU-piirien odotetaan perustuvan Zen+-prosessoriytimiin ja Vega-grafiikkaohjaimeen. APU-piirit valmistettaneen 12 nanometrin valmistusprosessilla.

Tuttu vuotaja Tum Apisak on julkaissut Twitterissä ensimmäiset merkit AMD:n Ryzen 3000 -sarjan APU-piireistä. APU-piiren julkaisuaikataulusta ei ole tällä hetkellä tietoa, mutta edelliset Ryzen 2000 -sarjan APU-piirit julkaistiin vähän yli vuosi sitten, joten julkaisun voidaan olettaa tapahtuvan lähitulevaisuudessa.

Ensimmäiset Ryzen 3000 -sarjan vuodot koskevat tarkemmin Ryzen 7 3700U -mallia. Engineering sample -versio APU-piiristä tunnistuu nimellä ZM370SC4T4MFG_38/22_Y ja sen grafiikkaohjain tunnistuu lähteestä riippuen joko Radeon RX Vega 10- tai Radeon Picasso Graphics -nimellä. Aiempien diojen perusteella voidaan olettaa, että uudet Ryzen-APU-piirit perustuvat prosessoriydintensä osalta Zen+-arkkitehtuuriin. Netissä on pyörinyt myös huhuja Zen 2 -arkkitehtuurista, mutta ne perustuvat todennäköisimmin väärin tulkittuun diavuotoon.

Ryzen 7 3700U:n Engineering Sample -versiossa prosessoriydinten peruskellotaajuus on 2,2 GHz ja Boost-kellotaajuus parhaimmillaan 3,8 GHz, mitkä ovat identtiset nykyisen Ryzen 7 2700U:n kanssa. SiSoft Sandra listaa Vega 10 -grafiikkaohjaimen kellotaajuudeksi 1,3 GHz, mikä täsmää niin ikään 2700U-mallin kanssa. Mikäli kellotaajuudet pitävät paikkaansa myös lopullisen tuotteen osalta, olisi AMD lähtenyt hakemaan 3700U:lla virransäästöä eikä suorituskykyä, kuten aiemmilla 12 nanometrin päivityksillään.

Lähde: Tum_Apisak @ Twitter

This site uses XenWord.
;