Always on PC -kannettavat perustuvat Snapdragon-järjestelmäpiiriin ja täysveriseen Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Qualcomm on esitellyt virallisesti yhdessä Microsoftin kanssa kehittämänsä Always Connected PC -alustan. Always Connected PC -tietokoneiden luvataan mullistavan tavan, miten käyttäjät käyttävät kannettavia tietokoneitaan.

Always Connected PC -alusta perustuu Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiiriin ja täysveriseen Windows 10 -käyttöjärjestelmään ARM-optimoidun Office-version kera. Ensimmäisessä aallossa järjestelmäpiirinä käytetään Snapdragon 835:ttä. Kannettaville luvataan parhaimmillaan yli vuorokauden käyttöaikoja ja esimerkiksi Microsoftin edustajan mukaan hänen käytössään kannettaville riitti lataaminen kerran viikossa. Edistyneiden virransäästöominaisuuksien vuoksi kannettavaa voidaan pitää ns. Instant On -tilassa, jolloin tietokone on käytettävissä välittömästi napin painalluksella.

Ensimmäisenä omat Always Connected PC -kannettavansa esittelivät Asus ja HP. Asuksen NovaGo kuuluu ns. 2-in-1-kannettaviin, sillä sen näytön saranat mahdollistavat taulutietokonetilan kääntämällä näppäimistön näytön taakse. Kannettavassa on Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin rinnalla parhaimmillaan 8 Gt LPDDR4x-muistia ja 256 Gt UFS 2.0 -tallennustilaa. Kannettavan näyttönä on 13,3-tuumainen 1920×1080-resoluution näyttö.

NovaGo on varustettu kahdella USB 3.1 Gen 1 Type-A -liittimellä, yhdistetyllä mikrofoni/kuulokeliittimellä, NanoSIM-korttipaikalla, HDMI-ulostulolla ja MicroSD-kortinlukijalla. Asus lupaa kannettavalle 22 tunnin käyttöajan ja 30 päivän stand-by-ajan. Sen strategiset mitat ovat 149 x 316 x 221 millimetriä ja 1,39 kg. Oletuksena käytössä on Windows 10 S -versio.

Asus NovaGo on hinnoiteltu 4 Gt / 64 Gt -konfiguraatiossa verottomana 599 dollariin ja 8 Gt / 256 Gt -konfiguraatiossa 799 dollariin. Kannettavaa ei valitettavasti luvattu ainakaan tässä vaiheessa Suomeen, vaan se tulee aluksi saataville vain Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Kiinassa.

Myös HP:n Envy x2 on kuuluu 2-in-1-luokkaan, joskin se on suunniteltu enemmänkin taulutietokoneeksi, jossa näppäimistö on osa suojakoteloa eikä varsinaisesti kiinni itse näyttöosassa. Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin parina on parhaimmillaan 8 Gt muistia ja 256 Gt UFS-tallennustilaa. Kannettavan näyttö on kooltaan 12-tuumainen ja sen resoluutio on hieman erikoisempi 1920×1280.

Envy x2 on varustettu yhdellä USB Type-C -liittimellä, microSD-kortinlukijalla, SIM-korttipaikalla ja yhdistetyllä mikrofoni/kuulokeliittimellä. Kannettavan äänentoisto on suunniteltu yhteistyössä Bang & Olufsenin kanssa. HP lupaa Envy x2:lle parhaimmillaan 20 tunnin käyttöajan ja 29 päivän stand-by-ajan. Akun luvataan latautuvan nollasta 90 %:iin 90 minuutissa HP Fast Charging -teknologian avulla. Kannettavan tarkat strategiset mitat ovat vielä hämärän peitossa, mutta sen luvataan olevan vain 6,9 millimetriä paksu. Käyttöjärjestelmäksi HP on valinnut Windows 10 S -version.

HP ei ole ilmoittanut vielä hinnoittelua Envy x2 -kannettavalleen vaan tyytyi vain toteamaan sen tulevan myyntiin keväällä 2018.

Lähteet: Qualcomm, Asus NovaGo, HP Envy x2

This site uses XenWord.
;