Uudesta nimestään huolimatta tietokoneisiin tarkoitettu Snapdragon 850 on käytännössä ylikellotettu Snapdragon 845.

Qualcomm on esitellyt uuden Snapdragon 850 -järjestelmäpiirin kannettaviin tietokoneisiin. Qualcomm uskoo uuden järjestelmäpiirinsä olevan merkittävä loikka eteenpäin yhtiön edelliseen kannettaviin tarkoitettuun Snapdragon 835:een nähden.

Vaikka nimi on uusi, Snapdragon 850 on todellisuudessa teknisesti identtinen puhelimista löytyvän Snapdragon 845:n kanssa. Kannettavat tietokoneet mahdollistavat kuitenkin älypuhelimia tehokkaamman jäähdytyksen, jonka myötä Qualcomm on voinut virittää Snapdragon 850:n Kryo 385 Gold -ytimet toimimaan 2,95 GHz:n kellotaajuudella, kun SD845:ssä ne toimivat 2,8 GHz:n kellotaajuudella. Toistaiseksi ei ole varmassa tiedossa, onko kevyempien Kryo 385 Silver -ydinten kellotaajuus noussut vastaavasti tai onko muistikonfiguraatio erilainen kuin Snapdragon 845:ssä.

Qualcommin mukaan uusi järjestelmäpiiri tarjoaa Snapdragon 835:een nähden parhaimmillaan 30 % parempaa suorituskykyä, 20 % pidempää akunkestoa ja 20 % nopeampia LTE-nopeuksia. Yhtiö ei kuitenkaan esittänyt varsinaisia testituloksia väitteittensä taakse. Akunkeston Qualcomm lupaa olla parhaimmillaan 25 tuntia videota toistettaessa ja ”useita päiviä” normaalissa käytössä kertomatta kuitenkaan minkä kokoisella akulla lukemat on saatu.

Snapdragon 850 -järjestelmäpiiriin perustuvia, niin sanottuja Always on, always connected -tietokoneita on odotettavissa markkinoille ajoissa kuluvan vuoden joulusesongiksi.

Lähde: Qualcomm

This site uses XenWord.
;