The Registerin nimettöminä pysyvien lähteiden mukaan ainakin osassa Titan V -näytönohjaimia on ongelmia, jotka tekevät korteista käytännössä käyttökelvottomia tieteelliseen laskentaan.

NVIDIAn Volta-arkkitehtuurin Titan V on nopein näytönohjain, joka on suunnattu edes teoriatasolla myös kuluttajille. The Registerin mukaan ainakin osa Titan V -näytönohjaimista kärsii bugista, joka vaikuttaa ainakin näytönohjaimen käyttökelpoisuuteen tieteellisessä laskennassa.

The Registerin artikkelin mukaan Titan V -näytönohjaimia vaivaa bugi, jonka vuoksi saman laskutehtävän tulos ei ole aina sama. Sivusto kertoo konsultoineensa artikkelin tiimoilta useita insinöörejä, jotka suostuivat vastaamaan tiedusteluihin vain anonyymeinä. The Register kertoo myös kysyneensä NVIDIA:lta asiasta suoraan jo useaan otteeseen, mutta yhtiö on kieltäytynyt vastaamasta kyselyihin.

Alun perin ongelmasta kertoneen insinöörin mukaan hän ajoi testejä yhteensä neljällä Titan V -näytönohjaimella. Näytönohjaimista kaksi antoi noin 10 % laskukerroista tulokseksi jotain muuta, kuin olisi pitänyt, vaikka näytönohjaimissa ei vaikuttanut muutoin olevan mitään vikaa. Pascal-sukupolven Titan-näytönohjaimilla vastaavaa ongelmaa ei esiintynyt.

Muiden insinöörien mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun vastaavaa tapahtuu NVIDIAn huippunäytönohjaimissa, mutta aiemmat ongelmat on selvitetty ilmeisesti ajurikorjauksilla. Yksi haastatelluista insinööreistä epäili, että ongelma saattaisi löytyä liian tiukalle venytetyistä muisteista, jotka aiheuttaisivat lukuvirheitä. Toiseksi selitykseksi on esitetty yksinkertaisesti suunnitteluvirhettä, mutta suunnitteluvirheestä johtuvien laskuvirheiden luulisi esiintyvän jok’ikisessä Titan V -näytönohjaimessa, ei vain osassa.

NVIDIA pitää GPU Technology Conference -tapahtumansa ensi viikolla. Tapahtuma olisi otollinen tilaisuus ottaa kantaa mahdolliseen ongelmaan, mikäli se on yksittäistapauksia lajeempi.

Lähde: The Register

This site uses XenWord.
;