Seagaten Mach.2 kiihdyttää kiintolevyt lähes kaksinkertaisiin nopeuksiin nykyiseen nähden mutta jää vajaaksi perustason SSD-asemien siirtonopeuksista.

Kiintolevymarkkinoilla on käytännössä enää kolme merkittävää tekijää: Seagate, Toshiba ja Western Digital. Joukon vähentyminen ei kuitenkaan tarkoita kehityksen pysähtymistä vaan Seagate on esitellyt nyt Open Compute Summit -tapahtumassa maailman tähän mennessä selvästi nopeinta kiintolevyä.

Seagaten uutuus perustuu aiemmin esiteltyyn Multi-Actuator -teknologiaan, jossa kiintolevyn sisältä löytyy kaksi toisistaan erillään toimivaa lukupäätä. Mach.2:ksi ristityssä teknologiassa voidaan puhua käytännössä yhden aseman sisäisestä RAID 0 -ratkaisusta. Yhtiön mukaan kiintolevy kykenee peräti 480 Mt/s:n siirtonopeuksiin. Tyypillisesti kiintolevyjen siirtonopeudet nopeimmissakin 7200 RPM:n kiintolevyissä rajoittuvat alle 250 Mt/s:ssa ja 15 000 RPM:n kiintolevyissä jäädään alle 300 Mt/s:n.

Seagate kertoi myös HAMR-teknologiansa kuulumisia samassa blogissa. HAMR on lyhenne sanoista Heat-Assisted Magnetic Recording ja viittaa alla piilevään teknologiaan, jossa laser lämmittää kirjoitettavan kohdan kiekosta mahdollistaakseen suuremman tallennustiheyden.

Yhtiön mukaan sen HAMR-kiintolevyt ovat jo ohittaneet reilusti vaaditun kestävyystason ja yhden lukupään tarjoavan tällä hetkellä yli 3,2 petatavun tai noin 6000 tunnin luku- ja kirjoituskestävyyttä. Yhtiön mukaan lukemat ylittävät yli 20-kertaisesti yleisesti vaaditun kestävyyden.

Seagaten suunnitelmissa on lopulta lisätä sekä Mach.2- että HAMR-teknologiat samaan kiintolevyyn. Tällainen kiintolevy mahdollistaisi parhaimmillaan noin 40 teratavun kapasiteetit ja vajaan 500 Mt/s:n siirtonopeudet.

Lähde: Seagate

This site uses XenWord.
;