AMD:n nettiin vuotaneeseen Ryzen-roadmappiin on merkitty toisen sukupolven Ryzenit julkaistavaksi ensi vuoden alussa.

Kiinalaiselta moepc.net-sivustolta peräisin olevassa kuvassa näytetään AMD:n Ryzen-prosessoreiden julkaisusuunnitelma ensi vuoden ensimmäisen ja toisen neljänneksen osalta. Kuvan aitouteen kannattaa suhtautua varauksella, kuten kaikkiin vuotoihin.

Merkintöjen perusteella roadmap-diaa on esitelty syys-lokakuussa, sillä 26. lokakuuta julkaistuihin Ryzen Mobile -prosessoreihin viitataan tulevaisuuden julkaisuna.

Vuotaneen roadmapin mukaan AMD olisi julkaisemassa 2. sukupolven Ryzen -prosssorit ensi vuoden alkupuolella. Kyseessä ei kuitenkaan ole Zen 2 -arkkitehtuuripäivitys, vaan nykyisen Zen-arkkitehtuurin ja valmistusprosessin optimointi paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi.

AMD:n odotetaan julkaisevan ensi vuonna Pinnacle Ridge -koodinimelliset 2. sukupolven Ryzen-prosessorit, jotka valmistetaan Globalfoundriesin 12 nanometrin FinFET-valmistusprosessilla (12LP – Leading Performance). Aikaisemmin kyseinen prosessi oli merkitty AMD:n roadmapeissa 14nm+:ksi.

Aikajanalta on mahdoton päätellä tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta roadmappiin on merkitty vuoden ensimmäinen ja toinen neljännes eli todennäköisesti puhutaan maalis-kesäkuusta.

Raven Ridge -koodinimellisten Vega-grafiikkaohjaimella varustettujen Ryzen Mobile -prosessoreiden saralla luvassa on ensi vuoden alussa Ryzen 3 -sarjan mobiiliprosessori ja sen jälkeen suorituskykyisemmät Ryzen 7- ja 5-sarjan mobiiliprosessorit pelikäyttöön.

 

Viralliset roadmapit

Ensi vuoden suunnitelmia on toistaiseksi esitelty AMD:n virallisissa roadmapeissa vuoden ensimmäisen puoliskon tarkkuudella, jolloin on tarkoitus lanseerata Mobile Ryzen Pro -prosessorit yrityskäyttöön.

Lähde: Reddit

This site uses XenWord.
;