Intelin Core i9-9990XE:ssä on vähemmän ytimiä kuin sisarmalli i9-9980XE:ssä, mutta se on varustettu selvästi korkeammin kellotaajuuksin ja poikkeuksellisen korkealla 255 watin TDP-arvolla.

Intel julkaisi aiemmin tänä vuonna erittäin rajoitetun saatavuuden Core i9-9990XE -prosessorin. Prosessorilla ei ole lainkaan virallista suositushintaa, sillä normaaleiden jakelukanavien sijaan Intel huutokauppaa prosessoreita valmistajille kerran vuosineljänneksessä tietyn määrän.

Vain valmistajille avoimen huutokaupan vuoksi Core i9-9990XE -prosessorin ei pitänyt ikinä tulla sellaisenaan myyntiin, vaan vain osana valmiita kokoonpanoja. Nyt saksalainen CaseKing on kuitenkin saanut käsiinsä toistaiseksi tuntemattoman määrän i9-9990XE -prosessoreita ja listannut ne myyntiin irrallisina verkkokaupassaan. Yhden prosessorin hinnaksi ilmoitetaan 2999 euroa.

Core i9-9990XE on 14-ytiminen, joka kykenee suorittamaan Hyper-threading-teknologian avulla 28 säiettä samanaikaisesti. Prosessorin erikoisuus ei olekaan sen ydinten määrässä, joka jää esimerkiksi Core i9-9980XE -mallin 18 ytimen jalkoihin, vaan kellotaajuudessa. Prosessorin peruskellotaajuus on peräti 4 GHz ja Turbo-kellotaajuus kaikkien ydinten rasituksessa 5,0 GHz. Yhden ytimen rasituksessa prosessori venyy 5,1 GHz:n kellotaajuudelle asti. Korkeilla kellotaajuuksilla on kuitenkin myös hintansa, sillä prosessorin TDP-arvo on peräti 255 wattia.

Lähde: CaseKing

This site uses XenWord.
;