iFixit antoi Huawei P30 Pro:lle korjattavuusarvosanaksi 4 / 10. Kiitosta tuli esimerkiksi pelkkien Phillips-ruuvien käytöstä, kun rukkasia annettiin liiman runsaasta käytöstä.

Laadukkaista purkuartikkeleistaan tuttu iFixit on ottanut tällä kertaa käsittelyynsä Huawein lippulaivan P30 Pron. P30 Pro julkaistiin Pariisissa viime kuun lopulla ja se saapui myyntiin välittömästi.

Huawei P30 Pro on ensimmäinen puhelin, joka on varustettu periskooppirakennetta käyttävällä optisen zoomin tarjoavalla kameralla. 8 megapikselin periskooppikamera on toteutettu irrallisella modulilla, kun 20 megapikselin ultralaajakuva, 40 megapikselin pääkamera ja sen vierestä löytyvä time-of-flight-kamera ovat fyysisesti kiinni toisissaan. Periskooppikamera on yksin yhtä leveä, kuin puhelimen pää- ja tof-kamerat yhdessä, mikä selittyy sen käyttämällä prismalla, joka vie valon kameran linssiaukon vierellä sijaitsevaan sensoriin. Tyypillisesti kameran sensori on suoraan linssien takana.

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta puhelimen toteutuksessa on sen pääpiirilevy, joka on toteutettu kahdella päällekkäin asennetulla piirilevyllä. Piirilevyt ovat kiinni toisissaan pysyvästi. Täyteen ahdetun piirilevyn toiselle puolen on sijoitettu modeemin toimintaan liittyviä piirejä: kaksi HiSiliconin HI6363 GFCV100 radiolähetin-vastaanotinta, Skyworksin 7819-11-front end -moduuli WCDMA/LTE-yhteyksille ja Qorvon 77031-front end -moduuli. Toiselta piirilevyltä löytyvät puolestaan Micronin valmistama 128 Gt:n Flash-muistipiiri, Huawein HiSilicon HI6405, jonka tarkemmasta luonteesta ei ole tällä hetkellä varmuutta, sekä yhdessä POP-paketoinnissa itse Kirin 980 -järjestelmäpiiri ja SK Hynixin valmistama LPDDR4X-muistipiiri.

Purkuartikkelissa käydään läpi myös muita yksityiskohtia, kuten kaiuttimena toimivaa näyttöä tärisyttävä elementti sekä Goodixin valmistama optinen GM185-sormenjälkilukija, joten suosittelemme lämpimästi sen lukemista kaikille kiinnostuneille.

Huawei P30 Pro saa iFixitiltä kiitosta pelkkien Phillips-ruuvien käytöstä, neutraaleiksi asioiksi mainitaan kaiuttimen näyttöön integroitua osaa lukuun ottamatta modulaarinen rakenne sekä akun vaihtomahdollisuus varauksin. Akun vaihdettavuuden varaus viittaa runsaaseen liiman käyttöön, josta puhelin saa miinusta. Myös näytön vaihtamisen kerrotaan olevan erittäin työlästä, koska puhelin pitää purkaa lähes kokonaan ennen kuin siihen päästään käsiksi. Yleisarvosanaksi Huawei P30 Pron korjattavuus sai 4 / 10 pistettä.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;