Samsungin GPU-kehityssuunnitelmat paljastuivat laajan LinkedInissä toteutettavan rekrytointikampanjan kautta.

Samsungin on huhuttu jo puolen vuosikymmentä harkitsevan oman grafiikkaohjaimensa rakentamista. Matkalle on mahtunut niin huhuja täysin omasta arkkitehtuurista, AMD:n tai NVIDIAn arkkitehtuurien lisensoinnista kuin AMD:n tai AMD:n Radeon Technologies Groupin ostostakin.

Nyt huhut voidaan lykätä syrjään, sillä Samsung on julkaissut LinkedIn-palvelussa lukuisia työpaikkailmoituksia grafiikkaohjaimen kehittämiseksi. Yhtiön mukaan se aikoo kehittää täysin oman arkkitehtuurinsa, sen käskykannan ja ohjelmistot. Työpaikkailmoituksilla haetaan kehittäjiä niin rauta- kuin ohjelmistopuolellekin ja täytettävät työpaikat löytyvät Yhdysvaltojen Austinista, San Diegosta ja San Josesta.

Samsungin viestintä tulevista grafiikkaohjaimistaan on kuitenkin vähintäänkin ristiriitaista. Yhtiön mukaan sen lippulaivagrafiikkaohjaimet tulisivat aluksi edullisemman pään mobiililaitteisiin, mikä kuulostaa varsin erikoiselta yhtälöltä. Tulevien sukupolvien kanssa yhtiö aikoo laajentaa portfoliotaan muun muassa itseajaviin autoihin ja koneoppimiseen.

Aika näyttää, millä aikataululla Samsung saa kehitettyä oman arkkitehtuurinsa, mutta sen voidaan olettaa vievän tyhjästä aloittaen vähintään 2 – 3 vuotta. Täysin uuden grafiikka-arkkitehtuurin kehittämistä nykyisessä patenttiviidakossa on pidetty yleisesti liki mahdottomuutena ilman lisensointiratkaisuja, mutta ainakaan toistaiseksi Apple ei tiettävästi lisensoi muiden patentteja omaan grafiikkaohjaimeensa eikä sen ole osoitettu tähän mennessä rikkovan muiden patentteja, joten sama voi hyvin onnistua muiltakin yrityksiltä.

Lähteet: LinkedIn (1), (2), WinFuture, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;