Samsungin uusimman sukupolven älykellon keskiössä ovat ajaton muotoilu, parempi akunkesto ja uudet terveysominaisuudet.

Samsung julkisti Unpacked-tilaisuudessa New Yorkissa Galaxy Note9 -älypuhelimen ohella myös uuden Galaxy Watch -älykellon. Uutuutta ei tunneta enää Gear S -mallinimellä, vaan Samsung on nimennyt sen Galaxy Watchiksi.

Galaxy Watch tulee saataville kahdessa eri koossa (42 ja 46 mm), joiden välisenä erona on ulkomittojen lisäksi näytön ja rannekkeen koko ja akun kapasiteetti. Pienemmässä mallissa Super AMOLED -näytön läpimitta on 1,2 tuumaa ja suuremmassa 1,3 tuumaa. Molemmissa sen tarkkuus on 360 pikseliä halkaisijalla. Pienemmässä mallissa ranneke on 20 millinen ja suuremmassa 22 millinen. Akkujen kapasiteetit ovat vastaavasti 270 ja 472 mAh.

Molempien mallien yhtenäisiin ominaisuuksiin kuuluu mm. uusi Exynos 9110 Dual -järjestelmäpiiri, 1,5 Gt RAM-muistia, 4 Gt tallennustilaa, Bluetooth, WiFi, GPS, NFC ja LTE-yhteydet sekä optinen pulssimittari. Kellon rakenne on IP68-suojattu ja se kestää myös uimisen. Näytön kierrettävää kehystä voi hyödyntää tuttuun tapaan Tizen-käyttöjärjestelmässä liikkumiseen. Uusina softapuolen ominaisuuksina kello osaa mm. seurata ja arvioida käyttäjän stressitasoa.

Galaxy Watchin LTE-version myynti alkaa Suomessa 28. syyskuuta. Ennakkomyynti alkaa paria viikkoa aiemmin. 42 mm:n mallin suositushinta on 379 euroa ja 46 mm:n mallin 399 euroa.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;