Kuten viime vuonna Galaxy S7 -mallien tapauksessa, myös tänä vuonna Samsung käyttää ainakin kahden eri valmistajan kamerasensoreita uusissa huippumalleissaan.

Osa saattoi pettyä Galaxy S8 -mallien julkaisun yhteydessä kameraominaisuuksi, jotka eivät vaikuttaneet parantuneen juurikaan edeltäjämalleista. Paperilla Galaxy S8 -mallien takakamerat (12 Mpix, f1.7, 27 mm, OIS, Dual Pixel PDAF-tarkennus) vaikuttivat hyvin samanlaisilta Galaxy S7 -mallien takakameroiden kanssa, eikä Samsung pitänyt julkaisutilaisuudessa kovin suurta meteliä kameratekniikan suhteen.

Galaxy S8 -mallien uutena kameraominaisuutena mainostettiin lähinnä Exynos 8895- ja Snapdragon 835 -piirien mahdollistamaa usean kuvan prosessointiominaisuutta, jossa kamera ottaa nopeasti kolme peräkkäistä kuvaa ja prosessoi niiden avulla yhden parempilaatuisen otoksen. Tuloksena luvataan olevan tarkempi ja vähemmän kohiseva kuva. Ominaisuuden avulla pystytään parantamaan myös digitaalisesti zoomattujen kuvien laatua.

Kuva: SamMobile

SamMobile-sivusto on kuitenkin kaivanut esiin tarkempia tietoja Galaxy S8 -mallien kameroihin liittyen ja samalla on selvinnyt, että Samsung käyttää uusissa lippulaivamalleissa ainakin kahden eri valmistajan kamerasensoreita. Toinen valmistajista on Sony ja toinen Samsungin oma puolijohdeyksikkö System LSI. Sonyn valmistaman sensorin mallinimi on IMX333 ja System LSI:n vastaavasti S5K2L2 ISOCELL. Toisin sanoen Galaxy S8 -mallien takakamerat eivät ole täysin identtisiä viimevuotisten mallien kanssa.

Viime vuonna Samsung käytti Galaxy S7 -mallien takakamerassa Sonyn IMX260- ja System LSI:n S5K2L1 ISOCELL -sensoreita. Niiden tarkkuus oli 12 megapikseliä ja koko 1/2,5-tuumaa, joka tarkoittaa 1,44 mikrometrin pikselikokoa. Uusien IMX333- ja S5K2L2-sensorien kerrotaan olevan edelleenkehitettyjä versioita viimevuotisista, mutta niiden teknisissä ominaisuuksissa on havaittavissa pieniä muutoksia. Tarkkuus on edelleen 12 megapikseliä, mutta sensorin koko on nyt SamMobilen mukaan 1/2,55 tuumaa, joka tarkoittaa aavistuksen pienempää 1,4 mikrometrin pikselikokoa.

Takakameran kuvanvakaimella varustettu f1.7 27 mm objektiivi on ainakin teknisiltä tiedoiltaan identtinen Galaxy S7- ja S8-mallien kesken. Myös sekä uudet että vanhat kamerasensorit käyttävä samaa Dual Pixel -tarkennustekniikkaa, jossa tarkennuksessa käytettäviä vaiheentunnistusdiodeja on jokaisen kuvapikselin yhteydessä.

SamMobile on havainnut Samsungin käyttävän samoja kahta valmistajaa myös etukameran sensorien suhteen. Galaxy S8 -mallien kahdeksan megapikselin etukamera saattaa perustua joko Sonyn IMX320- tai System LSI:n S5K3H1-sensoriin. Myös nämä sensorit ovat tiettävästi ominaisuuksiltaan identtisiä.

Lähteet & kuvat: SamMobile, Samsung

This site uses XenWord.
;