Kickstarter-joukkorahoitussivustolle on julkaistu uusi mielenkiintoinen kampanja, jolla pyritään toteuttamaan Loop Heat Pipe -tekniikkaa hyödyntävä passiivijäähdytteinen NSG S0 -tietokonekotelo.

Calyos on julkistanut Kickstarter-joukkorahoituskampanjan muodossa uuden NSG S0 -tietokonekotelon, joka on varustettu yrityksen kehittämään LHP-tekniikkaan (Loop Heat Pipe) perustuvalla passiivijäähdytyksellä. Calyos sai aiemmin huomiota esittelemällä prototyyppikoteloa CES-messujen yhteydessä. 30 päivän joukkorahoituskampanjassa NSG S0 -kotelo on tarjolla 479 euron lähtöhintaan. Tarjolla on myös erilaisia kustomointimahdollisuuksia mm. eri pelien teemoilla.

Tämän uutisen kirjoitushetkellä kampanjaa on jäljellä 28 päivää ja 150 000 euron tavoitesummasta on kerätty noin 275 tukijan voimin yli 143 000 euroa. Vaikuttaisi siis, että kotelo tullaan toteuttamaan. Edullisimmillaan kotelon voi tällä hetkellä hankkia 549 euron hintaan. 5999 euron hintaan tarjolla on täyskuparinen versio. Joukkorahoituksen toteutuessa toimitusten olisi tarkoitus alkaa ensi syyskuussa. Jos projekti saa riittävästi suosiota, saattaa kotelo tulla myyntiin myös valmiilla tietokonekokoonpanolla varustettuna.

NSG S0 -kotelo koostuu kahdesta osasta, joista toinen sisältää prosessorin jäähdytyksen ja takakyljen muodostavan jättimäisen jäähdytysrivaston, ja toinen grafiikkapiirin jäähdytyksen sekä kotelon etuosan kattavan suurikokoisen jäähdytysrivaston. Lämmönsiirto tietokoneen komponenteilta perustuu suljetussa kierrossa kapillaarisen pumpun avulla liikkuvaan jäähdytysnesteeseen, joka muuttaa olomuotoaan nesteestä höyryksi kierron aikana (LHP).

Kotelon tuotantoversio on kehitetty yhdessä ranskalaisen WaterMod-modausryhmän kanssa. Tietokonekokoonpanoa varten kotelosta löytyy paikka E-ATX-/ATX-emolevylle ja -virtalähteelle, etukehikko yhdelle 2,5 ja yhdelle 3,5 tuuman levylle sekä takakehikko kahdelle 2,5 ja 3,5 tuuman levylle. Vaihtoehtoisesti kyseisiin kehikoihin voi asentaa jäähdytystä tehostavat 120 mm tuulettimet. Jäähdytysratkaisu on optimoitu Core i7-7700K -prosessorille ja GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimelle, mutta on yhteensopiva myös muiden prosessorien ja näytönohjainten kanssa.

Prototyyppikuvissa passiivijäähdytteisessä esimerkkikokoonpanossa io-techin toimituksen silmään pisti näytönohjaimen virransyötön ja GDDR5-muistien jäähdytys, joka näyttäisi olevan toteutettu pelkällä tasaisella alumiinilevyllä. Tehokokoonpanoja jäähdyttäessä kannattaakin muistaa, että prosessorin ja grafiikkapiirin ohella myös monet muut komponentit tuottavat kymmenien wattien edestä lämpöä, joka olisi hyvä saada johdettua tehokkaasti pois.

Lähteet: Kickstarter, Calyos

This site uses XenWord.
;