Samsung aikoo käyttää varaosina ja myydä helposti uudelleenkäyettävät osat kuten näyttöpaneelit, muistipiirit ja kameramoduulit ja kierrättää loput puhelimen materiaaleista ympäristöystävällisin metodein.

Samsung julkaisi hiljattain uudistetut Galaxy Note 7 Fan Edition -puhelimet myyntiin Etelä-Koreassa. Note 7 FE:t ovat kuitenkin vain pieni osa kaikista takaisin haalituista Note 7 -puhelimista. Samsung on nyt kertonut loppuja puhelimia koskevista kierrätyssuunnitelmistaan.

Aluksi puhelimista erotellaan uudelleenkäytettävät osat, kuten AMOLED-näytöt, muistipiirit ja kameramoduulit. Osa osista varataan Note 7 FE -puhelinten varaosiksi ja loput myydään käytettäväksi muualla.

Ne osat, joille käyttöä ei ole, tullaan kierrättämään yhteistyössä lukuisten eri yritysten kanssa mahdollisimman ympäristöystävällisin metodein. Yhtiö uskoo saavansa kierrätysprosessin yhteydessä puhelimista talteen yhteensä noin 157 tonnia kultaa, hopeaa, kobolttia ja kuparia.

Samsung kertoo panostavansa ympäristöystävälliseen kierrätykseen myös tulevaisuudessa ja aikoo olla jatkossa alan johtava yritys ympäristöystävällisyydessä ja osien kierrätyksessä. Lehdistötiedotteen mukaan Note 7:n kanssa käytettävä kierrätysprosessi on ympäristönsuojelujärjestöjen vaatimusten mukainen.

Lähteet:  GSMArena, Samsung

This site uses XenWord.
;