Nokia-puhelimia valmistava suomalainen HMD Global Oy on ilmoittanut, että toimitusjohtaja Arto Nummela jättää yhtiön välittömästi.

Medialle lähetetyssä tiedotteessa HMD Global kertoo lyhyesti, että Nummela ja yrityksen hallitus ovat sopineet yhteisymmärryksessä Nummelan lähdöstä ja tilalle on nimitetty HTC:ltä, Microsoftilta ja Nokialta taustaa omaava Florian Seiche.

Tarkempia tietoja Nummelan äkillisen lähdön syistä tai taustoista ei kerrottu, mutta yritysmaailmassa toimitusjohtajan jättäessä tehtävänsä välittömästi, kyseessä on yleensä kiertoilmaisu potkuille.

Hallituksen puheenjohtaja Sam Chin kommentoi Nummelan lähtöä seuraavasti:

”Arto Nummela has played a key role in the creation of the HMD Global operation, building the team and launching our first products. On behalf of the whole Board, I thank Arto for his contribution and wish him well in his future endeavors”

Ensimmäiset Android-käyttöjärjestelmällä varustetut Nokia-älypuhelimet ovat saapuneet maailmanlaajuisesti myyntiin kesä-heinäkuun vaihteessa. Suomessa Nokia 5- ja 6-mallien myynnin piti alkaa 20.6. mutta HMD Globalin toimitusvaikeuksien takia tuotteita ei saatu jälleenmyyjille ja ennakkotilaajille luvattuna ajankohtana.

Kaikki ennakkotilaajat eivät ole vieläkään saaneet puhelimiaan ja erityisesti kuparin ja sinisen väriset mallit ovat kiven alla. Myös Nokia 3- ja Nokia 3310 -puhelimia vaivaa saatavuusongelmat.

HMD Globalin odotetaan esittelevän Nokia 8 -lippulaivanpuhelin seuraavaksi ja huhujen mukaan julkaisu tapahtuisi jo 31. heinäkuuta.

This site uses XenWord.
;