Galaxy S11 -mallien huhutaan käyttävän 5x zoomauksen mahdollistavaa periskooppikameramoduulia.

Koreasta kantautuvien tietojen mukaan Samsung on aloittamassa tulevien Galaxy S11 -älypuhelimien periskooppitekniikkaa käyttävän telekameran käytännön testaukset. Kameramoduulien testausjärjestelmiä valmistavan Korealaisen MecaTech Systemsin kerrotaan toimittaneen Samsungille moduulin testauskannat (test socket), joiden avulla puhelinvalmistaja voi suorittaa viimeiset ennakkotestit ennen varsinaisten komponenttien saapumista.

Samsung Electro-Mechanics esitteli matalaprofiilista periskooppikameramoduuliaan jo viime toukokuussa ja tuolloin sen huhuiltiin olevan käytössä jo Note10-malleissa. Galaxy S11 -malleissa käytettävä periskooppikameramoduuli sisältää huhujen mukaan juurikin viisinkertaisen optisen zoomin tarjoavan objektiivin, joka on saatu mahdutettua pieneen tilaan kääntämällä se vaakasuuntaisesti puhelimen sisälle. Vastaava ratkaisu on käytössä mm. Huawein P30 Pro -puhelimessa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Samsungin tulevat lippulaivamallit tulevat käyttämään yrityksen omaa 108 megapikselin pääkamerasensoria ja takakamerakokonaisuus koostuisi yhteensä neljästä kamerasta. Ennakkohuhujen mukaan takakameran yhteydestä saattaisi löytyä myös infrapunaspektrometri, jolla käyttäjä voi määritellä kohteen koostumusta esimerkiksi terveyssovelluksissa.

Huhujen mukaan Galaxy S11 -mallien rautapuolelta tulee löytymään kamerareiällinen Infinity-O-näyttö, mutta Note10-malleja pienemmällä reiällä, sekä uusimman sukupolven Snapdragon- tai Exynos-lippulaivajärjestelmäpiiri. Samsungin huhutaan myös jättävän 3,5 mm:n kuulokeliitännän pois 11. sukupolven Galaxy S -malleista.

Lähteet: The Elec, Gizchina

This site uses XenWord.
;