Samsungin odotetaan julkaisevan uuden sukupolven taittuvanäyttöiset puhelimensa heinäkuussa pidettävässä Galaxy Unpacked -tapahtumassa. Nyt nettiin on vuotanut väitetysti tarkempia tietoja tulevasta Flip6-mallista.

Luotettaviin vuotolähteisiin laskettava TheGalox_ on twiitannut X:ssä väitettyjä tietoja tulevasta Samsung Galaxy Z Flip6 -puhelimesta. Simpukkamallin taittuva puhelinsarja koki viime sukupolvessa odotetun päivityksen merkittävästi kasvaneen etunäytön myötä ja vuodon mukaan lisää on luvassa.

Samsungin kerrotaan kasvattavan Flip6:n etunäytön koon Flip5:n 3,4-tuumaisesta 3,9-tuumaiseksi ja samalla päivittävän sen Gorilla Glass -suojalasin S24-sarjasta tuttuun Armor-versioon. Myös etunäytön rinnalta löytyvien kameroiden osalta kerrotaan tulevan päivitystä; toinen 12 megapikselin sensoreista on vaihtumassa 50 megapikseliseksi.

Vaikka ulkonäyttö kasvaakin, odotetaan sisänäytön pysyvän edelleen 6,7-tuumaisena. Puhelimen sisällä tullee sykkimään Qualcommin Snapdragon 8 Gen 3, odotettavasti ”for Galaxy” -versiona ja sen tukena on raportin mukaan parhaimmillaan 12 gigatavua muistia eli 4 Gt aiempia sukupolvia enemmän. Muita päivityksiä kerrotaan olevan päivitetty sarana sekä uudelleen järjestellyt sisuskalut, mikä on mahdollistanut aiempaa kookkaamman jäähdytyksen.

Samsung Galaxy Z Flip6 tulee luonnollisesti tukemaan Galaxy AI -ominaisuuksia ja se tulee saamaan raportin mukaan seitsemän vuoden päivitystakuun.

Lähde: GSMArena, TheGalox_ @ X