Radeon RX 590 päivittää Polaris-arkkitehtuurin 12 nanometrin valmistusprosessille, mikä mahdollistaa selvästi aiempaa korkeammat kellotaajuudet.

Usean vuodon myötä AMD:n tiedetään valmistelevan pian julkaistavaksi uutta Radeon RX 590 -näytönohjainta. Kuten 500-sarjan nimestä voidaan jo tulkita, kyseessä on uusi Polaris- eli GCN4-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain.

Tämän hetkisten vuotojen perusteella Radeon RX 590 tulee käyttämään Polaris 30 -grafiikkapiiriä, joka eroaa edeltävistä Polaris 10- ja 20 -piireistä vain 12 nanometrin valmistusprosessinsa osalta. Uuden valmistusprosessin myötä näytönohjaimen kellotaajuuksia on saatu nostettua merkittävästi.

VideoCardz on löytänyt Neweggin myyntipalstoilta Newseedin myymän Sapphire Nitro+ Radeon RX 590 8GD5 Special Edition -näytönohjaimen, jonka myyntisivu paljastaa näytönohjaimen kaikki yksityiskohdat. Sapphiren RX 590 Nitro+ -näytönohjaimen grafiikkapiirissä on odotetusti 36 Compute Unit -yksikköä eli 2304 stream-prosessoria ja grafiikkapiirin Boost-kellotaajuus on 1560 MHz. Näytönohjaimessa on 8 Gt 8,4 Gbps:n nopeudella toimivaa GDDR5-muistia.

RX 590 Nitro+:sta löytyy myös kytkimellä vaihdettava kaksois-BIOS. Vakioasetuksena käytössä on Nitro Boost -BIOS yllä mainituin kellotaajuuksin. Silent-BIOSilla grafiikkapiirin maksimi Boost-kellotaajuus laskee 1545 MHz:iin ja muistien kellotaajuus 8 Gbps:ään.

Näytönohjaimessa on kahteen 95 mm:n tuulettimeen perustuva Dual-X jäähdytysratkaisu, jonka alumiinisiili on varustettu kahdella 8 mm:n ja kahdella 6 mm:n lämpöputkella. Jäähdytinratkaisun kuoren sivusta löytyy LED-valaistu Sapphire-logo Nitro Glow -tuella. Nitro Glow mahdollistaa logon värien vaihtamisen esimerkiksi piirilevyn lämpötilan tai tuuletinnopeuden mukaan ja valot voi kytkeä myös täysin pois päältä.

Sapphiren tulevan näytönohjaimen piirilevy on 8-kerroksinen ja sitä tuetaan takalevyllä. Virransyötön kerrotaan olevan 6-vaiheinen ja lisävirransyötöstä on vastuussa yksi 8- ja yksi 6-pinninen PCI Express -lisävirtaliitin. Näytönohjaimen strategiset mitat ovat 260 x 135 x 43 mm ja sen I/O-paneelista löytyy kaksi DP-, kaksi HDMI- ja yksi DVD-D-liitin.

Newegg-listauksessaan myyjä on asettanut hinnan 499,99 Kanadan dollariin 100:n dollarin alennuksen kera, mikä tarkoittaisi noin 337 euroa alennuksella tai 403 euron hintaa ilman alennusta. Neweggin Kanadan hinnoissa ei ilmeisesti ole mukana aluekohtaisia veroja. Ottaen huomioon, että kyse on liian aikaisin linjoille päässeestä ilmoituksesta, on mahdollista, että hinta ei vastaa todellista myyntihintaa.

Päivitys:

VideoCardz on päivittänyt myös aiempaa XFX Radeon RX 590 FatBoy -kuvavuotoaan kellotaajuuksilla. Sivuston mukaan RX 590 FatBoyn grafiikkapiirin kellotaajuus tulee olemaan 1600 MHz muistien toimiessa 8 Gbps:n nopeudella.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;