Näytön sijasta Spacetopia käytetään AR-laseilla, joiden avulla työpöytä vastaa yhtiön mukaan jopa 100" näyttöä.

Sightful on tilallisen tietotekniikan huipusta rakentuva yritys. Yrityksen osaajilla on kokemusta alalta muun muassa Applen, Microsoftin ja Magic Leapin leivissä.

Kolmen vuoden kehitystyön jälkeen Sightful on julkaissut nyt ensimmäisen varsinaisen tuotteensa, Spacetop-kannettavan. Spacetop ei ole kuitenkaan kuin mikä tahansa muu kannettava markkinoilla, vaan siitä puuttuu kokonaan näyttö. Näytön puute selittyy myös yrityksen erikoisalalla; kannettavaa on tarkoitus käyttää lisätyn todellisuuden laseilla.

Yhtiön tiedotteen mukaan Spacetop tarjoaa lisätyn todellisuuden laseilla käyttäjälle 100”:n kuvaa vastaavan virtuaalityöpöydän. Sightfulin näkemyksen mukaan Canvas nimen saanut virtuaalityöpöytä parantaa käyttäjän työympäristöä, kun kaikelle löytyy oma tilansa ja paikkansa helposti. Kannettavan mukana toimitetaan yhtiön kustomoidut NReal-lasit, mutta valitettavasti niiden tarkemmat ominaisuuslistaukset ovat jääneet tekemättä. Käyttöjärjestelmänä toimii yhtiön oma Spacetop OS, joka perustuu Androidin AOSP-varianttiin. Ohjelmistopuoli rajoittuu ainakin tässä vaiheessa webbisovelluksiin.

Raudan puolesta Sightfulin Spacetop ei ole enää uusinta uutta, vaan se rakentuu Qualcommin Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin ympärille. Järjestelmäpiirin tukena on 8 Gt muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Kannettavan liitinpaneeli ei sekään herätä varsinaisia riemunkiljahduksia, vaan siitä löytyy vain kaksi USB-C-liitäntää, joista toinen menee latausjohdolle, mikäli reilun viiden tunnin käyttöaika ei riitä.

Näppäimistöä kehutaan täyskokoiseksi, mutta video ja mainoskuvat paljastavat sen tarkoittavan normaalia kannettavan näppäimistöä ilman numpadia. Näppäimistön edestä löytyy touchpad-hiiri ja videopuheluita varten kannettavasta löytyy 5 megapikselin webbikamera. Langattomia yhteyksiä on tarjolla Wi-Fi 6:n (802.11ax), Bluetooth 5.1:n ja 5G:n (NR, Sub-6) muodossa.

Sightful Spacetopin markkinoille saapumisesta ei ole tällä hetkellä vielä tarkempaa tietoa, vaan nyt käynnissä on 1000:lle käyttäjälle avoinna oleva Early Adopter -ohjelma. Kyse ei tiettävästi ole mistään jonojärjestyksessä ostamisesta, vaan jokainen halukas valitaan mukaan hakemuksen perusteella. Yhtiö ei ole kertonut mitä Spacetop tulee kustantamaan, kun se saapuu markkinoille. Mukaan Early Adopter -ohjelmaan hyväksytyille hinta tulee olemaan 2000 dollaria. Silmälasien käyttäjille tarjotaan ilmaiseksi vahvuudet, jotka voi ilmoittaa tilauksen yhteydessä.

Lähteet: TechPowerUp, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;