SilentiumPC lupaa Spartan 5 -perheen haastavan keskiluokan ilmacoolerit huolimatta edullisimman pään 15,50-24 euron suositushinnoistaan.

Puolan kotelo- ja jäähdytysylpeys SilentiumPC on rykäissyt ja julkaissut kerralla neljä uutta tornicooleria prosessoreille. Spartan 5 -perhe on suunnattu edullisen pään käyttäjille ja tietokonevalmistajille.

SilentiumPC Spartan 5 -coolerit on suunniteltu yhteistyössä Synergy Coolingin kanssa ja yhtiön mukaan ne kilpailevat tehokkuudessa kalliimpien keskisarjan mallien kanssa. Lämmön prosessorilta alumiinirivastolle toimittavat kupariset lämpöputket ovat suoraan kontaktissa prosessorin lämmönlevittäjään. Kyseenalaisena ratkaisuna voidaan pitää tuulettimen kiinityskehikkoa, johon tuuletin on integroituna.

Vaikka malleja on yhteensä neljä, jäävät erot pieniksi: Perusmalleissa kaksi ja Max-malleissa neljä lämpöputkea. Molemmista on tarjolla sekä valoton että ohjattavalla RGB-valaistuksella varustettu versio. Coolerin mitat ovat 146 x 125 x 65 mm ja paino 435-485 grammaa mallista riippuen.

120 mm:n PWM-ohjatulle ja nestelaakeroidulle Fluctus-tuulettimelle luvataan valaistuksesta riippumatta 250-1500 RPM:n nopeutta. Vaikka SilentiumPC kehuu erikseen tuulettimen akustiikkaa, se ei kerro niiden tarkkaa meluntuottoa, sillä yrityksen mukaan alalla ei ole käytössä yleistä käytäntöä sen mittaamiseen. Spartan 5 -perusmallien luvataan riittävän 160 watin TDP:lle ja Max-mallien 180 watin TDP:lle.

SilentiumPC Spartan 5 -perheen coolerit saapuvat myyntiin välittömästi ja ne sopivat kaikkiin Intelin ja AMD:n moderneihin ja vähän vähemmänkin moderneihin kuluttajaprosessorikantoihin. Spartan 5 on hinnoiteltu 15,50 euroon ilman valoja ja 19 euroon ohjattavalla RGB-valaistuksella, kun Max-mallien vastaavat hinnat ovat 21 ja 24 euroa. Mukaan saa kaupantekijäisiksi vielä valmiiksi coolerin pohjaan annostellun Pactum PT-3 -lämpötahnan.

Lähde: Lehdistötiedote, Tuotesivut: SilentiumPC

This site uses XenWord.
;