Haikara-kellon tavoitteet ovat korkealla, mutta kouriintuntuvia teknisiä tietoja ja muita yksityiskohtia on tarjolla vasta niukasti.

Älykellomarkkinoilla jylläävät pääasiassa tutut puhelinvalmistajat, vaikka myös perinteiset kelloyritykset ovat julkaisseet joitain älykellomalleja. Suomalaisväriä markkinoilla edustavat urheilu- ja fitnesspuolella kunnostautuneet Polar ja Suunto.

Lähiaikoina älykellomarkkinoille saadaan lisää suomalaisedustusta, kun Haikara Corp Oy julkaisee ensimmäisen älykellonsa. Haikara-älykellon on suunnitellut Harri Koskinen, jonka kätten työtä on nähty aiemmin muun muassa Koskenkorva- ja Finlandia-pulloissa.

Haikara paljasti olemassaolonsa alun perin viime syksynä, mutta vielä tähän päivään mennessä yhtiö ei ole tiedottanut tulevan älykellonsa oleellisia teknisistä ominaisuuksista. Tiedossa on käytännössä vain AMOLED-näytön halkaisijalta 400 pikselin resoluutio, tuki Bluetooth 4.2:lle, vedenkestävyys 20 metriin asti ja suunnitelmat peräti 5 – 7 päivän akkukestosta. Kellon rannekkeen vaihto tulee olemaan yhtiön mukaan helppoja ja itse kellosta tulee saataville neljä värivaihtoehtoa: musta, hopea, ruusukulta ja kulta.

Pitkän toiminta-ajan yksi selitys saattaisi olla useimpia älykelloja rajoittuneemmat ominaisuudet, sillä yhtiö markkinoi Haikaraa ensisijaisesti ”digital lifestyle” -kellona eikä varsinaisena älykellona ja puhuu uuden, muotoon, designiin ja toiminnallisuuteen keskittyvästä tuotekategoriasta. Varmuus siitä, onko Haikara täysverinen älykello vai toiminnoiltaan rajoittuneempi saadaan myöhemmin.

Varsin niukasti tietoa antavat sivut antavat selvän viestin siitä, että Haikara-kellojen markkinoinnin kantava teema on tyylin vaihto kellotaulua vaihtamalla. Muita mainostettuja ominaisuuksia ovat puhelimen hiljentäminen ja paikantaminen kellon avulla, tärkeimpien ilmoitusten saaminen kelloon ja täysin kosketuseleillä hallittava käyttöliittymä.

Haikara-älykellot saapuvat ennakkotilattavaksi toukokuun 9. päivä ja yhtiö tarjoaa sivuillaan tällä hetkellä mahdollisuutta tilata sähköpostiin 50 euron arvoinen alennuskuponki. Ostohousujen jalkaan vetämistä hillinnee kuitenkin se fakta, ettei yhtiö ole kertonut vielä edes kellonsa lopullista hintaa. Sijoitusyhtiö Aboa / Advestin mukaan Haikara Corp aikoo tarjota älykelloja 299 – 499 euron hintaluokkiin, mutta sekin tieto on viime syksyltä eikä kerro ensimmäisen kellon hinnasta vielä juuri mitään.

This site uses XenWord.
;