Kaupan listauksen mukaan näyttö tukee muun muassa vielä julkistamatonta DisplayHDR 2000 -standardia.

Samsung ilmoitti aiemmin tänä vuonna valmistelevansa uuden sukupolven G9 Odyssey -näyttöä. Uuden G9:n kenties merkittävin uusi ominaisuus on MiniLED-taustavalaistus.

Kiinalainen verkkokauppa Taobao on nyt listannut näytön verkkosivuillaan ja sen myötä näytön muutkin yksityiskohdat taustavalaistuksen lisäksi alkavat loksahdella paikoilleen. G9 Odessey tulee pitämään useita nykymallista tuttuja ominaisuuksia, kuten 5120×1440-resoluution, 1000R:n kaarevuuden ja 240 hertsin virkistystaajuuden. Näyttö tukee Adaptive-sync-teknologiaa ja on NVIDIA G-Sync Compatible -sertifioitu, mutta AMD:n puolella tuki menee asteen pidemmälle FreeSync Premium Pron muodossa.

Uuden MiniLED-taustavalaistuksen myötä näytön maksimikirkkaus on nousemassa aivan uuteen luokkaan, sillä näytölle luvataan DisplayHDR 2000 -sertifiointi, jollaista ei virallisesti ole vielä edes olemassa. VESA:n standardin luku viittaa näytön hetkelliseen maksimikirkkauteen niteinä ja tällä hetkellä korkein sertifikaatti on DisplayHDR 1400. Näytön keskimääräiseksi maksimikirkkaudeksi kerrotaan 1500 nitiä. Mainoskuvien mukaan MiniLEDit ovat lisäksi mahdollistaneet FALDin (Full Array Local Dimming) peräti 2048 itsenäisellä alueella.

Samsung G9 Odyssey on listattu Taobaossa 14 999 yuanin eli yli 1900 euron hintaan, mutta toistaiseksi ei ole varmuutta, onko kyseessä lopullinen myyntihinta. Kaupan mukaan näyttöjen toimitukset aloitettaisiin viimeistään 15. kesäkuuta.

Lähteet: TFTCentral, Taobao

This site uses XenWord.
;