Haastattelun mukaan ensimmäiset Navi-näytönohjaimet saapuisivat markkinoille 399 ja 499 dollarin hintalapuilla ja nopeampi niistä peittoaisi NVIDIAn GeForce RTX 2070:n

Nettiin on vuotanut mielenkiintoinen artikkeli, jossa on haastateltu Sapphiren edustajia muun muassa Naviin liittyen. Haastattelu on jo poistettu netistä, mutta esimerkiksi TechPowerUp ehti napata siitä talteen kuvankaappauksen. Haastattelu oli vähän aikaa julki kiinalaisessa Know the Column -nettijulkaisussa Zhihu-alustalla.

Kiinankielisestä haastattelusta ei ole tiettävästi saatavilla tällä hetkellä luotettavaa käännöstä englanniksi. Tiettävästi Google Translate -nettisivuilta kääntäminen ei onnistunut, mutta Reddit-käyttäjä eric98k:n mukaan Chromen sisäänrakennettu versio kääntäjästä toimi vielä silloin, kun haastattelu oli edelleen julki.

Eric98k:n mukaan haastattelussa kerrottiin muun muassa näytönohjainten takuuaikojen pidentämisestä tulevaisuudessa, varmistettiin ettei Radeon VII:stä tule ainakaan heiltä itse suunniteltua versiota. Lisäksi haastattelussa pureuduttiin Naviin.

Käännöksen mukaan Sapphire tulisi tekemään ainakin yhdestä Navista nestejäähdytystä käyttävän Toxic-version. Navi 10 -sirusta on ilmeisesti tulossa 399 dollariin hinnoiteltu leikattu Pro-versio ja 499 dollariin hinnoiteltu XT-versio, joista ilmeisesti jälkimmäinen olisi suorituskykyisempi kuin GeForce RTX 2070. Säteenseurantakiihdytyksestä puhuttaessa Sapphiren edustajan kerrotaan sanoneen, että ehkä pitäisi odottaa seuraavaa arkkitehtuuria, vaikka sitä ei olekaan lyöty vielä lopullisesti lukkoon.

TechPowerUpin tuntemattomaan kääntäjään perustuvan uutisen mukaan Sapphiren edustaja olisi sanonut suoraan, ettei näytönohjaimessa olisi erillistä säteenseurantakiihdytystä ja että sellainen tulisi varmuudella ensi vuoden arkkitehtuurissa.

Huhut 5120 stream-prosessorin Navi-versiosta Sapphiren edustaja kielsi täysin. Haastattelun mukaan näytönohjainta tullaan esittelemään Computex-messuilla 27. toukokuuta ja ne tulisivat myyntiin 7. heinäkuuta. Päivämääristä jälkimmäinen kuulostaa kuitenkin perin erikoiselta, sillä se osuisi sunnuntaille.

Lähteet: TechPowerUp, Eric98k @ Reddit

This site uses XenWord.
;