Telian 5G-verkko toimii tänä vuonna Suomen seitsemässä suurimmassa kaupungissa.

Telia on tiedottanut tänään aloittaneensa 5G-liittymien ja 5G-laitteiden myynnin. Aiemmin Suomessa on ollut tarjolla 5G-liittymiä vain Elisan valikoimissa.

Tällä hetkellä Telian 5G-verkko on toiminnassa pisteittäisesti Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa. Vuoden loppuun mennessä 5G-verkon peittoa pitäisi löytyä Suomen seitsemässä suurimmassa kaupungissa (Espoo, Tampere, Turku, Jyväskylä) ja ensi vuoden alussa peitto tulee paranemaan entisestään. Telia on toteuttanut verkkonsa Nokia Networksin kalustolla ja ne toimivat tässä vaiheessa 3,5 GHz:n tajuudella.

Telian 5G-verkon kuuluvuus eri kaupungeissa vuoden 2019 loppuun mennessä näyttää seuraavalta:

Telian 5G-ohjelmasta vastaavan Janne Koistisen mukaan ”5G-verkot ovat nyt kypsyneet täysmittaiseen kaupalliseen käyttöön, ja seuraavaksi siirrymme vaiheeseen, jossa huomio siirtyy sovelluksiin ja 5G:stä saataviin hyötyihin”. Telia tarjoaa kuluttaja- ja yritysasiakkaille kahta 5G-liittymävaihtoehtoa: Telian Rajaton 5G 1000 M -liittymä maksaa 49,90 euroa kuussa ja edullisempi Rajaton 450 M -liittymä 39,90 euroa kuussa. 5G-puhelimista Telian valikoimista löytyy Huawei Mate 20 X 5G sekä Samsung Galaxy S10 5G. Reititinpuolella tarjolla ovat  Nokia 5G FastMile ja Huawei 5G CPE Pro.

Lähteet: Telia (1)(2)(3)

This site uses XenWord.
;