Alkuvuodesta ensimmäiset näyttönsä ennakkotilattaviksi saattanut Eve-Tech on Tivin tietojen mukaan velkaa verottajan lisäksi perintäyhtiöille, vakuutusyhtiöille ja asianajotoimistolle.

Suomalainen Eve-Tech yritti päästä mukaan tietokonemaailmaan ensin Eve T1 -taulutietokoneella ja sitten Surface Pro -sarjan haastajaksi alun perin povatulla Eve V:llä. Yhtiön maine on kuitenkin saanut kyseenalaisia tahroja etenkin toimitusongelmien vuoksi. Yhtiö ei ole kyennyt toimittamaan edes kaikkia vuonna 2017 myytyjä laitteita ja osa ostajista on jäänyt myös ilman rahojen palautusta.

Nyt Tivi kertoo verottajan hakeneen Eve-Techiä konkurssiin maksamattomien saatavien vuoksi. Konkurssihakemus on jätetty 13. helmikuuta. Tivin tietojen mukaan saatavat olisivat verrattain pienet, vain reilut 82 000 euroa. Tämän lisäksi yhtiön kerrotaan olevan velkaa perintäyhtiöille, vakuutusyhtiölle sekä asianajotoimistolle.

Eve-Techin entisen toimitusjohtajan kerrotaan uskovan, ettei yhtiö ajaudu kuitenkaan konkurssiin. Ottaen huomioon saatavien verrattain pienet määrät on mahdollista, että yhtiö suorittaisi velkansa ja välttyisi konkurssilta.

Eve-Tech ehti aloittaa aiemmin tänä vuonna suunnittelemiensa näyttöjen ennakkomyynnin 100 euron varausmaksusta. Mikäli yhtiö ajetaan konkurssiin, pitää ennakkotilauksen ja 100 euron maksun tehneiden penätä saataviaan konkurssipesästä oma-aloitteisesti. Luotolla maksettujen ennakkomaksujen osalta tilaaja voi reklamoida maksusta luotonantajalle.

Tulemme seuraamaan tilanteen kehittymistä io-techin toimituksessa.

Lähde: Tivi (Tilaajille)

This site uses XenWord.
;