Kattavassa testissä on mukana prosessorin lämpötilamittaukset AIO-nestekierrolla ja ilmajäähdytyksellä sekä myös ilmajäähdytetyllä näytönohjaimella.

Tavallisten lämpötahnojen lisäksi mukana on useamman eri valmistajan nestemäistä metallia, lämpö- ja metallityynyjä sekä hammastahna. Testien lisäksi artikkelissa käsitellään kattavasti teoriaa lämpötahnan taustalla sekä käyttöön liittyviä käytännön asioita ja huomioita.

Testikokoonpanossa oli käytetty AMD:n FX-8350- ja Intelin Core 2 Quad Q6600 -prosessoreita ja Zalmanin coolerilla varustettua Radeon HD 4850 -näytönohjainta. Testirutiinissa prosessoreilla rasitus kesti jaksotettuna 16 tunnin ja näytönohjaimella 8,5 tunnin ajan.

Tulosten perusteella kaikilla lämpötahnoilla prosessorin lämpötila olivat esimerkiksi ilmajäähdytyksellä viiden asteen sisällä toisistaan. Nestemäisellä metallilla prosessorin lämpötila saatiin pudotettua 2-3 astetta lämpötahnojen alle.

Selvästi parhaiten testeissä erottui edukseen Thermal Grizzlyn Kryonaut, joka pärjäsi käytännössä parhaiten kaikissa testiskenaariossa lämpötahnoista. Myös hammastahna ajoi asiansa ja hävisi Kryonautille esimerkiksi prosessorin ilmajäähdytystestissä maltillisella 13 asteella.

io-techin prosessori- ja näytönohjaintesteissä käytetään pääasiassa Noctuan NH-1-tahnaa, joka sijoittui testijoukon parhaimmistoon häviten 1,2 astetta Kryonautille.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;