TrendForcen mukaan älypuhelinten tuotantomäärät ovat olleet laskussa viimeisen vuoden ja laskua on odotettavissa vielä ensi vuoden toiselle neljännekselle saakka.

Markkinoiden kehitystä seuraavan TrendForcen mukaan älypuhelinten kokonaistuotantomäärä kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä laski 289 miljoonaan kappaleeseen, mikä on 0,9 prosenttia vähemmän kuin vuoden toisella neljänneksellä ja jopa 11 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

TrendForcen arvion mukaan markkinatilanteen suunta tulee seuraavallakin vuosineljänneksellä olemaan vastaava, eli laskua edellisvuoteen on odotettavissa, vaikka TrendForce uskookin, että neljännen vuosineljänneksen myynti tulee olemaan kolmatta suurempaa. Älypuhelinten tuotantomäärät ovat TrendForcen mukaan olleet laskevat jo viime vuoden kolmannesta neljänneksestä asti, eli kuluvan vuoden ja yrityksen arvion mukaan laskua tulee jatkumaan vielä ensi vuoden toiselle neljännekselle asti.

Kuluvan vuoden kolmantena neljänneksenä eniten puhelimia toimitti Samsung, jonka markkinaosuus oli 22, prosenttia, toiseksi eniten Apple, jonka markkinaosuus oli 17,6 prosenttia ja kolmanneksi sijoittui Xiaomi 13,1 prosentin osuudella. Neljännellä ja viidennellä sijoilla puolestaan ovat Oppo ja Vivo, joiden puhelimia ei Suomen markkinoilla ole myynnissä.

Lähde: TrendForce

This site uses XenWord.
;