Tubettaja Equalo käytti noin 45 kiloa perunoita tuottaakseen tarpeeksi virtaa Doomin pyörittämiseen graafisella TI-84-laskimella.

Doom on peli, joka on viritetty vuosien varrella toimimaan käytännössä millä tahansa laitteella jääkaapista printtereihin ja pankkiautomaatteihin. Hiljattain Doom oli otsikoissa jopa raskaustesterissä pyörimisestä, mutta todellisuudessa testeri toimi tapauksessa vain näyttönä.

Nyt Doom on saatu toimimaan myös perunoilla, kirjaimellisesti. Luonnollisestikaan perunat eivät varsinaisesti pyöritä itse peliä, mutta ne toimittivat tarvittavan virran sen pyörittämiseen graafisella laskimella.

PCGamerin mukaan tubettaja Equalo oli alun perin yrittänyt saada Doomin pyörimään Raspberry Pi Zerossa, jolle syötettäisiin virtaa perunoista. Projektia varten hän hankki 100 paunaa eli noin 45 kiloa perunoita, joiden pitäisi riittää syöttämään keitettyinä ja siivutettuina Raspberryn tarvitsemat 100 – 120 milliampeeria virtaa 5 voltin jännitteellä.

Valitettavasti tämä projekti ei tuottanut tulosta, Raspberry sai kyllä virtaa, mutta ei kylliksi käynnistyäkseen. Viimeisenä oljenkortenaan Equalo kytki lopulta saman peruna-armeijan Texas Instrumentsin TI-84-laskimeen. Sille perunoiden tuottama virta riitti ja sen myötä perunoiden voimalla pyörivästä Doomista tuli totta.

Lähde: PCGamer

This site uses XenWord.
;