TFTCentral on saanut NVIDIAlta varmistuksen, että tulevat G-Sync-näytöt käyttävät firmwarepäivityksen saaneita moduuleita, jotka mahdollistavat G-Syncin lisäksi FreeSync- eli Adaptive-sync- ja HDMI VRR -teknologioiden käytön.

NVIDIA toi ensimmäisenä työpöytänäyttöjen markkinoille mahdollisuuden vaihtelevalle virkistystaajuudelle, jossa näytön virkistystaajuus synkronoidaan näytönohjaimen ruudunpäivitysnopeuteen. G-Sync sai pian kilpailijakseen VESA:n avoimen Adaptive-sync-standardin, joka tunnetaan myös nimellä AMD FreeSync.

Näyttö määritteli pitkään voiko niiden kanssa käyttää AMD:n vai NVIDIAn näytönohjainta, jotta vaihteleva virkistystaajuus toimisi. G-Sync toimi vain NVIDIAn näytönohjaimilla ja FreeSync/Adaptive-sync vain AMD:n näytönohjaimilla. Aiemmin tänä vuonna NVIDIA lanseerasi uuden G-Sync Compatible -termin ja avasi sen myötä Adaptive-sync tuen myös omille näytönohjaimilleen.

Nyt NVIDIA on laajentamassa tukea entisestään G-Sync-näyttöjen puolella. TFTCentral on varmistanut suoraan yhtiöltä, että sen G-Sync-moduuleille tulee saataville firmware-päivitys, joka mahdollistaa sekä Adaptive-syncin että HDMI VRR:n toimimisen G-Sync-näytöillä. Tämän myötä myös AMD:n näytönohjainta käyttävät voivat hyötyä G-Sync-näyttöjen vaihtelevan virkistystaajuuden tuesta. NVIDIA kuitenkin painotti, että firmware-päivitystä ei tulla julkaisemaan jo julkaistuille näytöille, vaan se tulee käyttöön vain tulevissa näyttömalleissa.

Ensimmäiset päivitetyistä firmwareista nauttivat näytöt ovat jo itseasiassa markkinoilla. Acer julkaisi syyskuussa Predator X27P -näytön, joka eroaa alkuperäisestä X27-mallista tukemalla VRR-teknologiaa (Variable Refresh Rate, vaihteleva virkistystaajuus) HDMI:n yli. Ominaisuus lisättiin lähinnä konsoleita ajatellen. Saman yrityksen Predator XB273 X vie asian astetta pidemmälle, sillä sen kerrotaan tukevan HDMI VRR:n lisäksi myös Adaptive-synciä huolimatta siitä, että kyseessä on täysiverinen G-Sync-näyttö.

Lähde: TFTCentral

This site uses XenWord.
;