Huawein tulevan P20 Pro -lippulaivan tekniset tiedot WinFuture-sivuston kattavassa vuodossa.

Luotettavista tietovuodoistaan tunnettu Roland Quandt on julkaissut WinFuture-sivustollaan uusia tietoa ja kuvia Huawein tulevaan P20 Pro -lippulaivapuhelimeen liittyen. Ehkäpä mielenkiintoisimmat yksityiskohdat liittyvät kolmoiskamerassa käytettyyn tekniikkaan.

Kuten jo aikaisempien vuotojen pohjalta on ollut tiedossa, P20 Prosta löytyy kolme takakameraa. WinFuture-sivuston tietojen mukaan pääkamera on tarkkuudeltaan huimat 40 megapikseliä, eli samaa luokkaa Nokian taannoisten Pureview 808- ja Lumia 1020 -mallien kanssa. Sen parina kerrotaan olevan Leican kanssa kehitetty 27 mm:n kinovastaavalla polttovälillä varustettu objektiivi, jonka aukkosuhde on f1.6.

Toinen kameroista on pyhitetty zoomausta varten ja sen tarkkuudeksi kerrotaan maltilliset kahdeksan megapikseliä. Zoom-kameran objektiivin kinovastaavaksi polttoväliksi kerrotaan 80 mm (f2.4 aukkosuhde), eli se tarjoaa noin kolminkertaisen optisen zoomauksen. Lisäksi laitteen kerrotaan tarjoavan viisinkertaisen hybridizoomauksen, joka on tekniikkana tuttu yrityksen aiemmista huippumalleista. Kolmas kamera on tietojen mukaan mustavalkoinen ja tarkkuudeltaan 20 megapikseliä. Kolmoiskameran parina kerrotaan lisäksi olevan infrapuna-RGB-sensori sekä lasertarkennus.

XDA-Developersin tietojen mukaan P20 Pro tukee myös Samsungin ja Sonyn huippumalleista tuttua 960 FPS hidastuskuvausta 720p-tarkkuudella. Etukameran kerrotaan olevan tarkkuudeltaan 24 megapikseliä ja käyttävän Light Fusion -tekniikkaa, jonka toiminnasta ei kuitenkaan ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Näyttö on P20 Prossa 6,1-tuumainen ja OLED-tekniikkaa: kuvasuhteeksi kerrotaan 19:9 ja resoluutioksi 1080 x 2240 pikseliä. Sisältä löytyy Kirin 970 -järjestelmäpiiri, joka nähtiin ensimmäistä kertaa viime syksynä Mate 10 -malleissa. Euroopassa myyntiin tulevassa P20 Pro -mallissa kerrotaan olevan kuusi gigatavua RAM-muistia sekä 128 Gt tallennustilaa. 4000 mAh akun kerrotaan tukevan 22,5 watin SuperCharge-pikalatausta. Kuulokeliitäntä on valitettavasti jätetty pois, joten perinteiset kuulokkeet on kytkettävä adapterilla USB Type-C -liitäntään, joka muuten tukee USB 3.1 -siirtonopeuksia sekä DisplayPort-kuvaulostuloa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 8.1 Oreo EMUI 8.1 -käyttöliittymällä.

Huawei julkistaa uudet P20-mallinsa ensi viikon tiistaina (27. maaliskuuta) Pariisissa. Io-tech matkaa paikan päälle seuraamaan tilaisuutta ja julkaisee ensituntumat laitteista tuoreeltaan. Viimeisimpien tietojen mukaan P20 Lite tulee maksamaan Euroopassa 369 euroa, perusmalli 679 euroa ja Pro-malli 899 euroa.

Lähteet: WinFuture (1)(2)

Kuvat: Roland Quandt & WinFuture

This site uses XenWord.
;