Kuvavuodon perusteella Huawein P40-mallisto saa uuden huippumallin Pron yläpuolelle.

Huhumylly kevään uusien lippulaivapuhelimien ympärillä alkaa käydä jo varsin kuumana ja uusia vuotoja Samsungin ja Huawein huippumalleista putkahtelee lähes joka päivä. Ehkäpä mielenkiintoisimpana uutena huhuna Huawein P40-mallistoon onkin ilmeisesti luvassa myös kolmas malli. Kyseessä on malliston huipulle asettuva P40 Pro Premium Edition, jonka tarkoituksena on mitä ilmeisimmin asettua Samsungin huhuttua Galaxy S20 Ultra -mallia vastaan.

Renderöinnin Premium-mallista julkaisi  ja se myös selittää miksi aiemmat vuotaneet kuvat sekä huhut ovat olleet kameroiden määrän suhteen ristiriidassa. Evleaksin julkaiseman kuvan mukaan P40 Pro Premiumissa on yhteensä viisi takakameraa, joista telekameran kerrotaan tarjoavan peräti 240 mm:n kinovastaavan polttovälin f4.0-aukkosuhteella. Kuvan perusteella se näyttäisi olevan toteutettu periskooppitekniikalla ja jos pääkameran polttoväli on 24 mm, muodostuu optiseksi zoom-kertoimeksi peräti 10. P40 Pro -malliin huhutaan myös periskooppikameraa, mutta viisinkertaisella zoomilla (125 mm kinovastaava).

Tuoreiden huhujen mukaan ainakin P40 Pron pääkamera käyttäisi Sonyn 52 megapikselin kuvasensoria, joten se saattaa löytyä myös Premium-versiosta. 40 megapikselin ultralaajakulmakameran kinovastaava polttoväli on renderöinnin mukaan 18 mm ja huhujen mukaan telekameran tarkkuus olisi joko 8 tai 12 megapikseliä. Premiumin kaksi muuta kameraa ovat tällä tietoa makrokamera sekä ToF-syvyystietokamera, jolla ei pysty ottamaan valokuvia.

P40-malliston julkaisun on jo vahvistettu tapahtuvan maaliskuun lopussa Pariisissa. Näillä näkymin luvassa on siis ainakin P40-, P40 Pro- ja P40 Pro Premium Edition -mallit.

Lähteet: Twitter (salattu tili), Android Headlines

This site uses XenWord.
;