Galaxy S9 -mallien lähes kaikki keskeiset tiedot ovat jo vuotaneet julki luotettavana pidetyistä lähteistä.

Barcelonan MWC-messut ja Samsungin Unpacked-tilaisuus (25. helmikuuta) ovat aivan nurkan takana ja Galaxy S9 -vuodot ovat kiihtyneet jo siihen pisteeseen, että juuri mitään ei ole enää jäänyt tulevista lippulaivamalleista arvailujen varaan. Tuoreimmissa vuodoissa on tarjolla laitteiden pressikuvat tärkeimmistä suunnista, uusia suorituskykytietoja sekä huhuja tulevasta hinnoittelusta.

Valtaosasta tuoreimmista vuotaneista tiedoista on vastuussa Winfuture-sivustolle kirjoittava luotettavaksi tietovuotajaksi osoittautunut Roland Quandt, jonka kooste sisältää runsaasti kuvia sekä lähes kaikki keskeiset tiedot tulevista Galaxy S9 -malleista.

Quandtin mukaan molempien GS9-mallien AMOLED-näytön tarkkuus on edelleen 1440 x 2960 pikseliä. Näyttökoot ovat pysyneet muuttumattomina viime vuodesta (5,8 & 6,2 tuumaa). 12 megapikselin takakameran objektiivissa on muuttuva f1.5-f2.4-aukkosuhde ja +-mallissa 12 megapikselin kameroita löytyy myös toinen kappale.

RAM-muistia kerrotaan olevan perusmallissa neljä gigatavua ja +-mallissa kuusi gigatavua, joten Samsung on pyrkinyt selvästi tekemään lisää eroa mallien välille. Tallennustilan määräksi kerrotaan 64 gigatavua, joka alkaa olla nykypäivän lippulaivapuhelimeksi vähänpuoleisesti. Akkukapasiteetin sanotaan pysyneen muuttumattomana viime vuodesta (3000 & 3500 mAh), mutta uutena ominaisuutena vuotaneissa promokuvissa näkyy stereokaiuttimet, joiden sanotaan tuottavan tilaäänen.

Kuten jo aiemmin on huhuttu, Galaxy S9 -mallit tulevat todennäköisesti saataville Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä Yhdysvalloissa sekä Exynos 9810 -piirillä muualla maailmassa. Aiemmin Geekbenchin tulostietokannassa nähtiin jo GS9+:n Snapdragon-version tulokset (2422/8351), mutta Exynos 9810 -version prosessorisuorituskyky näyttäisi uusien tietojen perusteella olevan vieläkin vakuuttavampaa. GS9+ sai Samsungin uutuuspiirillä 3773 pistettä yhden ytimen suorituskyvystä ja 9024 pistettä moniydinsuorituskyvystä.

Hieman lähteestä riippuen Galaxy S9:n hinnan kerrotaan nousevan 800 puntaan tai 8790 norjan kruunuun, joka tarkoittaa noin 900-910 euroa. Galaxy S9+:n suositushinnan huhutaan puolestaan olevan 9790 kruunua, eli noin 1010 euroa.

Kuvat: WinFuture

This site uses XenWord.
;