Tähän mennessä ainakin Amazon, Ericsson, LG, NVIDIA ja Sony ovat ilmoittaneet jättävänsä messut kokonaan välistä, jonka lisäksi ZTE ja TCL ovat peruuttaneet omat lehdistötilaisuutensa.

Uutisoimme aiemmin koronavirusepidemian vaikutuksista muun muassa Computex-messuihin. Uutisessa sivuttiin myös pian pidettäviä MWC-messuja, jonka tilanne on nyt päivittynyt sekä itse messujen että useiden esillepanijoiden osalta.

Mobile World Congress -messut järjestävä GSMA on julkaissut jo useammankin tiedotteen koronavirus nCov-2019:n ja sen vaikutusten tiimoilta. Messut tullaan edelleen järjestämään ajallaan, mutta sekä esillepanijoille että yleisölle on asetettu nyt lisää rajoitteita ja vaatimuksia. Lisäksi se luonnollisesti painottaa kaikille osallistujille WHO:n ohjeiden noudattamisen merkitystä.

GSMA:n mukaan messuilta on suljettu ulos kaikki Kiinan Hubein provinssista tulevat ja paikalla tullaan mittaamaan varotoimena ihmisten lämpötiloja. Lisäksi kaikki Kiinassa lähimenneisyydessä käyneet joutuvat todistamaan, että ovat paitsi terveitä, myös poistuneet Kiinasta viimeistään 14 päivää ennen messuja. Kävijät joutuvat myös antamaan sanansa, etteivät ole olleet kontaktissa keneenkään sairastuneeseen. Lisäksi paikalla ovat voimassa kaikki Espanjan terveysviranomaisten ja muiden oleellisten tahojen asettamat mahdolliset rajoitukset.

GSMA tulee järjestämään messuille muun muassa normaalia tehokkaammat siivous- ja desinfektiojärjestelyt, viime vuoteen nähden kaksinkertaistuneen terveydenhuoltohenkilökunnan, koronavirusta ja suojautumista käsitteleviä tietoiskuja ja kampanjoita sekä ilmaisia desinfektiovälineitä henkilökohtaiseen käyttöön. Voit tutustua täyteen listaan järjestäjien poikkeustoimista GSMA:n lehdistötiedotteesta.

Vaikka messut tullaan järjestämään ajallaan, kaikki odotetut esillepanijat eivät tule olemaan paikalla. Jo aiemmin tiedettiin ainakin LG:n päättäneen jättää messut täysin väliin, jonka lisäksi ZTE perui lehdistötilaisuutensa, vaikka itse messuosasto tuleekin olemaan paikallaan. AndroidAuthorityn keräämän listan mukaan tähän mennessä LG:n lisäksi osallistumisensa ovat tähän mennessä peruuttaneet Amazon, Ericsson, NVIDIA ja Sony. TCL on ZTE:n tapaan perunut oman lehdistötilaisuutensa, mutta messuosasto ja erillinen lehdistölle pidettävä ennakkotilaisuus tullaan hoitamaan suunnitellusti.

Sony tulee korvaamaan oman lehdistötilaisuutensa netissä striimattavalla julkistustapahtumalla 24. helmikuuta kello 9.30 Suomen aikaa. LG on puolestaan ilmoittanut pitävänsä erillisen julkistustilaisuuden tämän vuoden puhelimilleen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Ericsson taas korvaa messut pitämällä useampia pienimuotoisia ”Ericsson Unboxed” -tilaisuuksia eri puolilla maailmaa.

Päivitys 11.2. klo 13:55: Tänään poisjäämisestään ovat ilmoittaneet myös Intel, MediaTek ja Vivo.

Lähteet: GSMA (1), (2), Android Authority

This site uses XenWord.
;