io-tech testasi Samsungin tuoreet keskihintaluokkaiset Galaxy A52 ja A52 5G -älypuhelimet.

Viime kesänä markkinat valtasivat kovalla ryntäyksellä reilun 400 euron molemmin puolin sijoittuneet 5G-älypuhelimet, joista osa pärjäsi erinomaisesti myös io-techin testeissä. Yksi näistä hyvin pärjänneistä laitteista oli Samsungin Galaxy A51 5G, jonka seuraajan korealaisyritys julkaisi maaliskuussa. Galaxy A52 tuli saataville niin 4G-yhteyksillä varustettuna 349 euron hintaisena perusmallina kuin myös pykälän tehokkaampana 5G-yhteyksillä varustettuna 5G-versiona.

Nyt io-techin testilaboratorioon on saapunut molemmat Samsungin uutuuksista. Laitteet tarjoavat 128 gigatavua tallennustilaa, jota on mahdollista jatkaa maksimissaan 1 Tt:n microSD-muistikortilla, 6 Gt RAM-muistia, 4500 mAh:n akun. ja keskenään identtiset kolmoiskamerajärjestelmät 64 megapikselin pääkameralla. Molemmista löytyy Full HD+ -resoluution Super AMOLED-paneeli, joka yltää 4G-mallissa 90 hertsin virkistystaajuuteen ja 5G-mallissa peräti 120 herstin taajuuteen. Suorituskyvystä 4G-mallissa huolehtii Snapdragon 720G ja 5G-mallissa 750G.

Testiartikkelissa tutustumme puhelimiin reilun viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta. Päivittäisenä testilaitteena toimi 5G-malli, mutta testasimme myös 4G-laitetta ja pyrimme löytämään laitteiden välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä.

Lue artikkeli: Testissä Samsung Galaxy A52 ja Galaxy A52 5G

This site uses XenWord.
;