Mikäli vuotokuvat ovat aitoja, tulee NVIDIAn RTX 40 -sarja noudattamaan samaa muotokieltä RTX 30 -sarjan kanssa.

Huhumaailma tulevien näytönohjainten ympärillä käy parhaillaan kuumana netissä ja tutut vuotajat ja huhupajat paiskivat ylitöitä kattaakseen kaikki mahdolliset konfiguraatiot, jotta joku pääsee sanomaan olleensa oikeassa. Nyt NVIDIAn seuraavasta sukupolvesta on saatu kuitenkin jotain vähän konkreettisemmankin oloista vuotoa.

ChipHellin foorumeille on lähetetty kuvia, joissa esiintyy väitetty GeForce RTX 4090 Ti Founders Editionin jäähdytinrivasto. WCCFTechin löytämissä kuvissa näkyy massiivinen mustaksi anodisoitu jäähdytysrivasto, joka noudattaa RTX 30 -sarjassa esiteltyä konseptia, jossa toinen coolerin tuulettimista on sijoitettu puhaltamaan läpi näytönohjaimen takaosasta ylöspäin.

Coolerin kylmälevy on muotoiltu jäähdyttämään sekä grafiikkapiiri että sen läheltä löytyvät muistipiirit. Mikäli kylmälevyssä kiinni olevat lämpötyynyt on mitoitettu muistien mukaan, olisi muistiväylä todennäköisimmin 320-bittinen. Kylmälevyn muotoilu toisaalta antaa ymmärtää, että muistipiirejä voisi löytyä grafiikkapiirin joka laidalta, mikä tarkoittaisi maksimissaan peräti 512-bittistä muistiväylää. Todennäköisimpänä vaihtoehtona voitaneen kuitenkin pitää RTX 3090 Ti:stä tuttua asettelua, jossa GPU:n kummaltakin sivulta löytyy neljä muistipiiriä, yläpuolelta kolme ja alapuolelta yksi.

Lähde: WCCFTech

This site uses XenWord.
;