Qualcommin CES 2017 -messuständillä esillä olleiden puhelinten kerrotaan olevan HMD Globalin tulevia Nokia-malleja, vaikkei niissä ole ainakaan näkyvillä Nokia-logoa.

Päivitys: Kyseessä ei ole Nokia 8 ja puhelimet on vahvistettu Qualcommin toimesta yrityksen omiksi referenssilaitteiksi, jotka on suunniteltu ja valmistettu Snapdragon 835- ja 821-järjestelmäpiirien esittelyä varten.

Slashgear, The Nokia 8 didn’t get leaked by Qualcomm at CES

 

Alkuperäinen uutinen:

Qualcomm esitteli CES 2017 -messuilla kahta puhelinta, joiden Total Tech väittää olevan HMD Globalin tulevia Nokia-malleja. Qualcomm oli pyytänyt paikallaolijoita olemaan kuvaamatta puhelimia, mutta kuten odotettua kaikki tahot eivät noudata kuvauskieltoja.

Pääasiassa YouTubessa toimivan Total Techin mukaan puhelimet tunnetaan Nokia Supreme -koodinimellä ja ne tulisivat markkinoille luultavasti Nokia 8 -nimellä. Total Tech mainitsee nimettömien lähteiden kertoneen myös, että HMD Global on ollut Nokia-merkkeineen Qualcommin referenssilaitteiden suunnittelija Snapdragon 821- ja 835-järjestelmäpiireille.

nokia-8-supreme-2-20170113

Total Techin mukaan Nokia Supremesta on tulossa markkinoille kaksi versiota, joista toisessa on Snapdragon 835- ja toisessa Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiirien lisäksi eroa kerrotaan olevan muistin määrässä (6 / 4 Gt) ja takakameran ominaisuuksissa, mutta valitettavasti Snapdragon 821 -version heikomman kameran teknisistä tiedoista ei ole vielä edes huhuja.

Samainen julkaisu on saanut kuvia väitetyistä Nokialaisista myös nimettömänä pysyvältä lähteeltä Venäjältä. Ilmeisesti puhelinten valmistuksen kanssa tavalla tai toisella tekemisissä olevan lähteen mukaan puhelimen näytön tuoreimpia kilpailijoita paksummilla reunuksilla on jokin todellinen puhelimen ominaisuuksiin liittyvä käyttötarkoitus, mutta valitettavasti siitä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Nokia Supremen / 8:n väitetyt tekniset ominaisuudet (Snapdragon 835 -versio):

  • 5,7-tuumainen QHD SuperAMOLED -näyttö (1440×2560)
  • Qualcomm Snapdragon 835 (4+4 x Kryo 280, Adreno 540, X16 LTE-modeemi)
  • 6 Gt RAM-muistia, 64/128 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka (256 Gt)
  • 24 megapikselin takakamera (OIS, EIS 3.0)
  • 12 megapikselin etukamera
  • Stereokaiuttimet edessä, LED-huomiovalo, käynnistyksessä valaistu Nokia-logo.

Listattujen ominaisuuksien lisäksi yksi toistaiseksi varmistamaton ominaisuus saattaa olla sykemittari. Puhelinten takakameran yhteydestä löytyy rajattu alue, jonka sisältä löytyy HRM-teksti ja toistaiseksi tunnistamaton sensori.

Lähteet: Total Tech YouTube, GSMArena

This site uses XenWord.
;