DisplayHDR 1400 on suunnattu etenkin sisällöntuottajien tarpeisiin ja se asettaa aiempaa tiukemmat vaatimukset paitsi kirkkauden, myös tummuuden ja värintoiston suhteen.

Useita näyttöihin liittyviä standardeja hallinnoiva VESA on vastuussa myös DisplayHDR-standardista. DisplayHDR merkintä takaa näytön kykenevän toistamaan HDR-sisältöä.

Standardiin kuului alun perin kolme tasoa: 400, 600 ja 1000. Sittemmin listaa on kasvatettu kannettaville suunnatulla 500:lla ja OLED-näytöille suunnitelluilla 400 True Blackilla ja 500 True Blackilla. Nyt on aika lisätä joukkoon jälleen yksi uusi tulokas, DisplayHDR 1400.

DisplayHDR 1400 on suunniteltu ennen kaikkea sisällöntuotannon ammattilaisten tarpeisiin. Kuten jo numerointi vihjaa, se vaatii näytöltä vähintään 1400 nitin hetkellistä kirkkautta. Jatkuvan kirkkauden vaatimukseksi on asetettu 900 nitiä. Standardi kiristää vaatimuksia myös muilla tasoilla. Tummassa päässä sallitaan puolestaan maksimissaan 0,02 nitin kirkkaus. DisplayHDR 1400 nostaa myös värintoiston vastaamaan vähintään 95 %:ia DCI-P3-väriavaruudesta.

Samaan syssyyn julkistettiin myös näyttöjen validointiin käytettävän DisplayHDR CTS:n 1.1-versio, joka kiristää aiemman testin vaatimuksia. Testipakettiin kuuluu nyt esimerkiksi erikseen ohjattavien taustavaloalueiden testi, uusia kontrastiin ja värintoistoon liittyviä testejä ja niin edelleen. CTS:n eri versiot ovat toistaiseksi käytössä rinnakkain ja toukokuusta 2020 lähtien sertifioitavien näyttöjen on täytettävä 1.1-version vaatimukset. Voit tutustua testin tarkempiin vaatimuksiin DisplayHDR-sivuilta.

Lähde: DisplayHDR

This site uses XenWord.
;