io-techin kokeiltavaksi saapui Samsungin 75-tuumainen QLED-televisio, jossa 8K-resoluution paneeli.

Emme testaa tai juurikaan keskity io-techissä kulutuselektroniikkaan, vaan tietotekniikkaan ja mobiililaitteisiin. Kun Samsung tarjosi testiin natiivilla 8K-resoluutiolla varustettua televisiota, päätimme ottaa sen kokeiltavaksi, jotta näkisimme omin silmin miltä 7860×4320-resoluution kuva näyttää käytännössä. Reilun 50 kilon painoinen pahvilaatikko saapui perille puulavalle pystyasentoon sidottuna.

Tutustumme 4K-laatuisella videolla pikaisesti Suomessa noin 7000 euron hintaisen 75-tuumaisen Q900R-television ominaisuuksiin ja kokeilemme pelata Playerunknown’s Battlegrounds- ja Battlefield V -pelejä.

Testasimme aidon 8K-videon toistoa televisioon asennettavalta muistitikulta sillä aitoja 8K-lähteitä ei tällä hetkellä ole olemassa. Televisio on varustettu AI Quantum -prosessorilla, joka skaalaa 4K-videon 8K:lle ja teleivisio kykenee toistamaan HDR-sisältöä 4000 nitin kirkkaudella. Samsungin uudet QLED-televisiot on varustettu FreeSync-tuella ja alhaisemmilla resoluutioilla paneeli kykenee 120 hertsin taajuuteen.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

This site uses XenWord.
;