Yhtiöt perustavat yhteisen vivo Zeiss Imaging Lab -kehityskeskuksen, jonka lisäksi Zeissin nimi tulee jatkossa näkymään vivon älypuhelinten kameroissa.

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja vivo kuuluu OnePlussan, Realmen ja Oppon tapaan BBK Electronicsin talliin. Vaikka yhtiöiden emoyritys on sama, kilpailevat ne myös keskenään ja kukin etsii tahoillaan omia tapojaan erottua edukseen massasta.

Nyt vivo on julkistanut pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen optiikkaan erikoistuneen Zeissin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tuottaa entistä parempia kameraratkaisuja älypuhelimiin ja ensimmäiset yhteistyössä Zeissin kanssa kehitetyt kamerat tullaan näkemään vivon tulevissa X60-sarjan puhelimissa.

Yhteistyö ei jää pelkästään valmiiden kameraratkaisujen kehittämiseen, vaan yhtiöt perustavat lisäksi yhteisen vivo Zeiss Imaging Lab -tutkimus- ja kehitysohjelman. Kehitysohjelman puitteissa on tarkoitus innovoida etenkin vivon tulevien lippulaivamallien kameraratkaisuja. Kameraratkaisut ovat olleet jo pidempään lähellä vivon sydäntä, sillä se on perustanut ympäri maailman useita nimenomaan kuvaamiseen keskittyvää kehityskeskusta, joissa työskentelee yli 700 insinööriä.

Päivitys:

Nettiin on vuotanut myös ensimmäiset tiedot tulevista X60-mallien kameroista. GSMArenan raportoimien vuotojen mukaan X60- ja X60 Pro -malleissa tulisi olemaan Zeiss Vario-Tessar -brändätyt kameraratkaisut. Kummassakin puhelimessa kerrotaan olevan 48 megapikselin pääsensorin, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 13 megapikselin potrettikamera. Pro-mallissa on lisäksi 8 megapikselin periskooppikamera, joka tarjoaa parhaimmillaan 5-kertaisen optisen ja 60-kertaisen digitaalisen zoomin.

Lähde: vivo

This site uses XenWord.
;