Intel poisti HT:n käytöstä i3-prosessoreilla kun se siirtyi sarjassa tuplaytimistä neliytimisiin prosessoreihin.

Intel on ehtinyt julkistaa 10. sukupolven Core -sarjaan sekä Ice Lake- että Comet Lake -arkkitehtuureihin perustuvia prosessoreita kannettaviin että Cascade Lake-X -arkkitehtuuriin perustuvat Core X -HEDT-prosessorit. Työpöydällä Comet Lakea joudutaan kuitenkin odottamaan vielä ensi vuoteen.

Tuttu Twitter-vuotaja Tum Apisak on löytänyt SiSoft Sandraan ajetun tuloksen yhdellä tulevista Comet Lake -työpöytäprosessoreista. Core i3 -sarjaan osuva vuoto varmistaa yhtiön jatkavan prosessorisarjojen peruskonfiguraatioiden viilaamista.
Core i3 -prosessorit olivat työpöydällä pitkään tuplaydinprosessoreita Hyper-threading-teknologialla, jonka avulla ne kykenivät suorittamaan samanaikaisesti neljää säiettä. 8. sukupolvessa Intel päätti nostaa ydinmäärän neljään, mutta samalla leikkasi HT:n pois käytöstä, joten prosessorit kykenivät edelleen suorittamaan samanaikaisesti neljää säiettä. SiSoft Sandran tuloksen perusteella 10. sukupolven Core i3 -prosessorit tulevat olemaan edelleen neliytimisiä, mutta tällä kertaa HT-teknologia näyttäisi olevan käytössä ja sitä myöten yhtaikaa suoritettavien säikeiden määrä nousee kahdeksaan.

Vuodon mukaan Core i3-10100 -prosessorin peruskellotaajuus on 3,6 GHz, siinä on neljä ydintä, 4 x 256 Kt L2-välimuistia ja 6 Mt L3-välimuistia. Erikoisesti vuodossa puhutaan Comet Lake -alustan lisäksi Cannonlake-järjestelmästä, mikä voisi viitata mahdollisesti piirisarjaan. Cannonlake oli Intelin ensimmäinen 10 nanometrin valmistusprosessilla tuotettava arkkitehtuuri, mutta yhtiö pystyi valmistusongelmien vuoksi julkaisemaan vain yhden arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin ja senkin vain iGPU poistettuna käytöstä. Intel onkin saattanut nyt ottaa käyttöön Cannonlakelle suunniteltuja piirisarjoja Comet Lake -prosessoreilla.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter, SiSoft Sandra

This site uses XenWord.
;