Applen kerrotaan kiirehtivän 5G-tekniikkaansa valmiiksi hyvin tiiviissä aikataulussa.

Fast Company -sivuston sisäpiirilähteistä saamien tietojen mukaan Apple aikoo saada oman 5G-modeeminsa käyttöön vuoden 2022 iPhone-mallistoon. Yritys hyödyntää oman 5G-tekniikan kehittämisessä viime kesänä miljardikaupalla hankitun Intelin 5G-yksikön myötä saatuja resursseja ja immateriaalioikeuksia.

Tietolähde kuitenkin myöntää, että tavoite on erittäin optimistinen ja piirin saaminen valmiiksi asetetussa aikataulussa tulee olemaan todellinen puristus. Vaikka piirisuunnittelu ja valmistus saataisiin ajoissa kuntoon, pitää tekniikalle tehdä testaukset, optimoinnit ja hyväksynnät ennen kuin se on valmiina kuluttajatuotteeseen.

Applen tavoitteena on toteuttaa vähän virtaa kuluttava järjestelmäpiiriin integroitu 5G-modeemi, mutta Fast Companyn tietolähteen mukaan ensimmäisen sukupolven toteutuksessa 5G-modeemipiiri tulee todennäköisesti olemaan vielä erillinen. Sitä ennen nykyisen piiritoimittaja Qualcommin luvattu toimittavan 5G-modeemit vuoden 2021 iPhone-malleihin, sillä yritykset pääsivät oikeuskiistoissaan sopuun viime keväänä lisensointisopimuksen muodossa.

Apple kehittää 5G-tekniikkaansa San Diegossa Yhdysvalloissa, eli samassa kaupungissa missä Qualcomm pitää päämajaansa. Vaikka Applen ja Intelin väliseen kauppaan sisältyi 2200 työntekijää, sijainti on selvästi työvoimapoliittisesti taktinen ja Apple onnistuikin jo pari vuotta sitten nappaamaan itselleen mm. Qualcommilla teknisenä johtajana (Vice President of Engineering) seitsemän vuotta työskennelleen Esin Terzioglun.

Applelta ei ole suostuttu kommentoimaan Fast Companyn saamia tietoja.

Lähde: Fast Company

This site uses XenWord.
;