Winfuturen vuotamien tietojen myötä Mate 20 Prosta ei ole jäänyt enää juuri mitään arvailujen varaan.

Kuvavuodoistaan tunnettu saksalainen Roland Quandt on julkaissut Winfuture-sivustollaan koosteen lähes kaikista Mate 20 Pro -älypuhelimen tiedoista. Mukana on myös laaja kattaus pressikuvia laitteesta. Huawei julkaisee laitteen ensi tiistaina Lontoossa. Vuotaneiden tietojen perusteella Mate 20 Pro tulee olemaan teknisesti erittäin edistynyt älypuhelin.

Keskeisimmät rautaominaisuudet ovat olleet jo jonkin aikaa tiedossa, mutta Winfuturen viimeisin vuoto tuo esille monia yksityiskohtia.Reunoilta kaareva OLED-näyttö on 6,39-tuumainen ja tarkkuudeltaan 1440 x 3120 pikseliä, eli kuvasuhteeltaan erittäin laaja 19,5:9. Näytön yläreunassa sijaitsevassa leveähkössä lovessa on 24 megapikselin etukamera sekä Applen Face ID -tekniikkaa muistuttava infrapunakasvojentunnistus. Puhelimen IP68-suojatun lasi-metallirakenteen kerrotaan olevan 8,6 mm paksu ja painavan 186 grammaa.

Takaa löytyvä Leican kanssa suunniteltu kolmoiskamera poikkeaa Winfuturen ja muiden viimeaikasten vuotojen mukaan hieman P20 Pron kamerasta. Pääkamera perustuu samaan 40 megapikselin sensoriin ja f1.8-aukkosuhteen Vario-Summilux-H -objektiiviin. 20 megapikselin sensori on varustettu f2.4-teleobjektiivilla ja kolmas kahdeksan megapikselin kamera ultralaajakulmaisella objektiivilla. Yhdessä näiden kolmen kameran kerrotaan tarjoavan viisinkertaisen optisen zoomauksen.

Keskeisimpiin perusominaisuuksiin kuuluu uusi Kirin 980 -järjestelmäpiiri, 6 tai 8 Gt RAM-muistia ja 128, 256 tai 512 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa malliversiosta riippuen sekä uutta Nano Memory Card -formaattia käyttävä muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie sekä EMUI-käyttöliittymän uusin versio.

Winfuturen mukaan perusmallin lähtöhinta tulee olemaan Briteissä 899 puntaa, eli 1025 euroa. Yli tuhannen euron suositushinta on siis Huawein uudelle lippulaivamallille Suomessa hyvinkin mahdollinen. Värejä ovat ilmeisesti liukuvärjätty Twilight, musta, sininen ja vihreä, joista viimeksi mainittu esiintyy Evan Blassin vuotamassa kuvassa.

Lähde & kuvat: Winfuture

This site uses XenWord.
;