OIN on yli 2650 yrityksen yhteenliittymä, jonka tarkoitus on suojella Linuxia ja siihen liittyvää avointa lähdekoodia kehittäjineen patenttiongelmilta.

Vaikka Microsoft on todellisuudessa yksi maailman suurimmista tai jopa suurin avoimen lähdekoodin projekteja tuottavista tahoista, sitä harvemmin yhdistetään avoimeen lähdekoodiin positiivisessa mielessä. Yhtiön tuoreimman liikkeen myötä vuosien aikan rakentunut heikko maine saattaa kuitenkin kääntyä parempaan.

Microsoftin on liittynyt Open Invention Network -yhteenliittymään. Samalla yhtiö antaa koko 60 000 patentin salkkunsa OIN:n jäsenyritysten käyttöön ilmaiseksi Linux-käyttöjärjestelmään ja siihen liittyvien teknologioiden, ohjelmien ja muun vastaavan suhteen. Sama pätee yhtiön noin 30 000 patenttihakemukseen niiden hakemusten osalta, joille patentti lopulta myönnetään. Päätös liittyä OIN:ään tullee tekemään merkittävän loven myös Microsoftin lompakkoon, sillä yhtiö on tehnyt miljarditiliä Androidiin liittyvien patenttiensa lisensoinnista.

OIN:n pääjäsenet ovat Google, IBM, NEC, Philips, RedHat, Sony, SUSE ja Toyota, mutta yhteenliittymään kuuluu yhteensä yli 2650 yritystä.

Lähde: ZDNet, Microsoft

This site uses XenWord.
;