AndroidOne-alustaan kuuluva puhelin tullaan päivittämään Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä vielä tänä vuonna ja Android P:llä ensi vuonna.

Länsimaissa suosituimpiin kiinalaisvalmistajiin lukeutuva Xiaomi on julkaissut mielenkiintoisen puhelintulokkaan edullisten alle kahden sadan euron puhelinten luokkaan. Yhtiön puhelimille erikoisesti uusi Mi A1 perustuu AndroidOne-alustaan, eli se sisältää puhtaan Androidin Googlen sovelluksilla. Osalle puhelin lienee ominaisuuksiltaan jo tuttu aiemmasta Mi 5X -mallista, sillä Mi A1 on käytännössä sama puhelin puhtaalla Androidilla.

5,5-tuumaisen FullHD-näytön ympärille rakentuvan puhelimen unibody-runko on valmistettu metallista. Sen sisällä sykkii Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 Gt muistia ja 64 Gt tallennustilaa. Järjestelmäpiirin ja puhelimen jäähdytyksessä käytetään pyrolyyttisiä grafeeniarkkeja, joiden yhtiö kertoo laskevan puhelimen lämpötilaa kahdella asteella.

Mi A1:n takapuolelta löytyy sormenjälkilukija sekä kuin suoraan iPhone 7 Plussasta napattu kaksoiskamera, eikä yhtiö häpeile verrata sitä Applen ratkaisuun. Kameran kumpikin sensori on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja niiden pikselikoko on 1,25µm. Toinen kameroista on varustettu laajakulmaisella objektiivilla ja toinen kauko-objektiivilla. Ratkaisu mahdollistaa kaksinkertaisen optisen zoomin. Mi A1:stä löytyy myös IR-lähetin, eli sillä voi korvata useita kaukosäätimiä. Puhelimen akun kapasiteetti on 3080 mAh ja sitä ladataan USB Type-C -liitännällä.

Vaikka AndroidOne-alustalla pitäisi olla käytössä puhdas Android, on Xiaomi ottanut vapauden liittää mukaan MIUI Camera -sovelluksen. Julkaisussa on käytössä Android 7.1.2 Nougat mutta puhelimen luvataan saavan 8.0 Oreo -päivityksen vielä tämän vuoden aikana ja olevan yksi ensimmäisistä ensi vuonna julkaistavan Android P:n saavista puhelimista.

Vaikka Xiaomi mainostaa julkaisevansa puhelimen maailmanlaajuisesti, se ei tule virallisesti julkaisemaan puhelinta lainkaan suurimmissa länsimaissa. Aika näyttää, tulevatko yhtiön puhelimia Suomeen tuovat tahot ottamaan puhelimen omiin valikoimiinsa.

Xiaomi Mi A1 tulee saataville kolmessa värissä: kulta, ruusukulta ja musta. Sen suositushinta on Intiassa 14 999 rupiaa eli noin 196 euroa.

Lähde: Miui

This site uses XenWord.
;