Otimme ensituntumat uudesta Honor View20 -älypuhelimesta.

Huawei  on viime aikoina pyrkinyt eriyttämään Honor-brändiään selvästi erilliseksi merkiksi myös Suomessa, mutta kuluttajia pesäeron hakeminen on tainnut toistaiseksi lähinnä hämmentää.

Vuoden alkajaisiksi Honor laajensi Euroopan mallistoaan julkaisemalla Pariisissa 22. tammikuuta Honor View20 –mallin, joka asettuu Suomessa suoraan Honorin malliston terävimpään kärkeen Honor 10:n yläpuolelle. View20 on mallisarjansa ensimmäinen edustaja Suomessa, sillä edeltäjämalli View10:tä ei koskaan tuotu myyntiin täällä. io-tech pääsi ottamaan laitteesta ensituntumat ennen virallista julkaisua.

View20:tä ensimmäistä kertaa katsellessa ei voi juuri erehtyä sukunäöstä. Laitteen muotoilussa on paljon tuttuja elementtejä Huawein ja Honorin viimeaikaisista malleista. Runko on metallia ja molempien puolien kuoret lasia. Jämäkän oloinen Honor View20 tuntuu kädessä hyvällä tavalla raskaalta, muttei kuitenkaan painavalta. Kooltaan laite on suunnilleen yhtä pitkä Mate 20 Pron ja Nova 3:n kanssa, mutta pari milliä leveämpi.

Alumiinikehys on anodisoitu takakuoren väritystä mukailevaksi ja on pinnaltaan matta. Antenniraidat on jätetty rohkeasti mustaksi. Näyttölasia kiertää tavallista leveämpi/paksumpi muovilista, johon on myös yläpäässä sijoitettu huomaamaton kuulokeritilä.

View20:n sisältä löytyy Huawei Mate 20 Pro –huippumallin yhteydessä viime syksyllä julkaistu HiSilicon Kirin 980 –järjestelmäpiiri sekä 4000 mAh akku.

Etupuolella huomion varastaa hyvin lähelle puhelimen nurkkia yltävä 6,4-tuumainen 19,25:9-kuvasuhteen näyttö, jonka suhdeluku ulkomittoihin nähden on erinomainen 85,7 %. Näyttölasin reunoja kiertää leveähkö musta muovikaistale ja näytön yläreunassa kaiutinritilä on sijoitettu kyseiseen kaistaleeseen.

Näytön erikoisuus on vasempaan ylänurkkaan sijoitettu kamerareikä, jonka läpimitta on 4,5 mm. Sen keskelle on sijoitettu 25 megapikselin etukamera. Vastaava toteutus tulee yleistymään puhelimissa kuluvan vuoden aikana. Kamera peittää sisällöstä näytön pystysuunnassa noin 100 pikselin korkuisen kaistaleen, joka on suunnilleen samaa tasoa Huawein käyttämien näyttölovien kanssa.

Halutessaan kameran kattavan kaistaleen näytön yläreunasta voi muuttaa mustaksi kamerareiän ”piilottamiseksi” samaan tapaan kuin näyttölovellisissa Huawein puhelimissa. Käyttäjä voi myös valita asetuksista levitetäänkö sovelluksen sisältö ”reiän taustalle” vai ei.

Huawei-konserni on kunnostautunut viime aikoina näyttävien takakuoritoteutusten saralla ja myös Honor View20 jatkaa samalla linjalla. Lasinen takakuori yhdistelee useampaakin erilaista visuaalista efektiä – kuoren reunaosat ovat tummemmat ja värisävy vaalenee keskiosaa kohden. Lisäksi valoa vasten liikutellessa takakuoressa voi havaita V:n muotoisia heijastusefektejä. Toteutus on tyylikäs ja erottuu positiivisesti massasta. Kuvien laite edustaa Phantom Blue -värivaihtoehtoa.

Takakuoren lasi on pyöristetty hieman metallikehystä kohden, joka tekee puhelimesta varsin miellyttävän tuntuisen kädessä. Sormenjälkitunnistin sijaitsee perinteisesti takakuoren yläosassa ja kuoren alaosassa on nähtävissä Honorin uudistettu logo.

Laitteen takakamera on sijoitettu takakuoren yläosaan Honor 10:n tapaan vaakasuuntaisesti, toisin kuin Huawein viimeaikaisissa malleissa. Omassa kehyksessään sijaitseva pääkamera perustuu Sonyn 48 megapikselin IMX586-kuvasensoriin, joka käyttää Quad Bayern –suodatinta. Omaan pitkulaiseen kehykseensä on puolestaan sijoitettu 3D TOF –kamera (Time Of Flight), jonka avulla on mahdollista havainnoida ympäristön kohteita kolmiulotteisesti. Tulemme perehtymään molempien kameroiden toimintaan tarkemmin varsinaisessa testiartikkelissa.

Ohjelmistopuolella View20 käyttää ensimmäisenä Suomessa myyntiin tulevana Honor-puhelimena ”uutta” Android 9 Pie –pohjaista Magic UI 2.0 –käyttöjärjestelmää, jonka kerrotaan olevan hieman enemmän Honorin kohderyhmän makuun muokattu näkemys konsernin käyttöliittymästä. Käytännössä emme ensituntumien perusteella havainneet oikeastaan mitään merkittävää eroa Huawei-puhelimien EMUI 9 –käyttöliittymään nähden, joten ainakaan toistaiseksi Magic UI ei tarjoa mitään uutta tai mullistavaa.

Ensituntumien perusteella Honor View20 vaikutti varsin mielenkiintoiselta kokonaisuudelta hintaluokkaansa. Yritys pyrkii selvästi tekemään laitteesta haastajan OnePlus 6T:lle, sillä hinnoittelu on lähes identtistä. Syvemmän testaamisen jälkeen selviää, kuinka hyvää jälkeä esimerkiksi View20:n mielenkiintoinen kameraratkaisu lopulta pystyy tuottamaan.

Honor View20 tulee Suomessa ennakkotilattavaksi välittömästi julkaisun jälkeen 22. tammikuuta. Varsinainen myynti alkaa 30. tammikuuta. Laitteen suositushinta 6 & 128 Gt:n muistivarianttina (Midnight Black ja Sapphire Blue) on 549 euroa ja 8 & 256 Gt huippuversiona (Phantom Blue ja Phantom Red) 649 euroa. Kalliimman version ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Honor Watch -älykellon ja edullisemman version ennakkotilaajat Honor Band4Running -rannekkeen.

io-techin täysimittainen testiartikkeli View20:stä on luvassa vajaan parin viikon kuluttua.

This site uses XenWord.