Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Kello on yksi perinteisimpiä pientä lisätoiminnallisuutta arkielämään tuovista asusteista. Ajan näyttämisen lisäksi ne voivat tuoda ulkonäköön viimeisen silauksen urheilullisuutta, rentoutta tai jopa työelämään sopivaa tyylikkyyttä. Nykypäivän älykellotkin hoitavat myös tätä tonttia, mutta sen lisäksi ne tekevät paljon muutakin. Huawein tuore Watch D -älykello näyttää luonnollisesti ajan ja viimeistelee asusteen, mutta tarjoaa myös tekniikasta ja älylaitteista kiinnostuneille oikeasti hyödyllisiä toimintoja terveydestä huolehtimiseen.

 

Jatkuvaa terveysseurantaa päivittäiseen elämään

Liikuntaseuranta on varmasti monille tuttu ominaisuus älykelloista ja Huawein HarmonyOS-käyttöjärjestelmää käyttävä Watch D:kin siihen kykenee suomalaisen TruSport-algoritmin ja yli 70 erillisen harjoitustilan voimin ja uutena ominaisuutena harjoitusten tulokset voi jakaa myös suositussa Strava-kuntoilusovelluksessa.

Huawei Watch D:n kanssa terveelliset elämäntavat eivät kuitenkaan tarkoita pelkkää liikuntaa, vaan Watch D kykenee mittaamaan käyttäjän terveyttä myös päivittäisessä elämässä ilman ylimääräistä vaivaa.

Huawei Watch D seuraa aktiivisesti käyttäjänsä unta TruSleep 2.0 -algoritmilla ja kykenee raportoimaan unen eri vaiheet, kuten kevyen unen, syvän unen ja REM-unen sekä tunnistaa myös pikaiset nokoset. Lisäksi unen aikana kello seuraa myös käyttäjänsä sykettä sekä hengitystä ja osaa informoida mahdollisista unen virhekohdista. Pelkän seurannan lisäksi kello antaa myös personoituja suosituksia, jotka helpottavat mahdollisimman hyvän yöunen saavuttamisessa.

Tiesitkö: Unentarve vaihtelee yksilöllisesti, mutta keskimäärin aikuisen ihmisen unentarve on noin 7,5 tuntia yössä.

Päivittäisten toimien taustalla kello seuraa myös käyttäjänsä stressitasoja, sykettä, veren happipitoisuutta ja kehon lämpötilaa kelloon integroitujen anturien avulla. Veren happipitoisuuden, eli happisaturaation kello mittaa suoraan ranteesta verisuonten tummuutta analysoimalla. Stressitasot puolestaan eivät näy suoraan kehossasi, vaan kello analysoi stressin määrän käyttäjän sykevälivaihtelua tarkkailemalla.

Pelkän sykkeen tunnistamisen lisäksi Huawei Watch D kykenee mittaamaan myös käyttäjänsä sydänsähkökäyrän, eli EKG:n, EKG-sensorimoduulilla.  Kello kykenee myös muistuttamaan käyttäjää suorittamaan EKG-mittauksen, mikäli se havaitsee normaalista poikkeavaa sydämen toimintaa.

 

Syvempää tietoa omasta terveydestä verenpaineen avulla

Huawei Watch D:n terveysominaisuudet eivät myöskään jää edellä mainittuihin, vaan Watch D kykenee useimmista älykelloista poiketen myös verenpaineen mittaamiseen.

Tiesitkö: Kohonnut verenpaine on maailmanlaajuisesti eniten terveitä elinvuosia verottava riskitekijä.

Huawei Watch D tiivistää monimutkaisen verenpainemittausjärjestelmän, mukaan lukien pienikokoisen pumpun ja ilmapussin, erittäin kompaktiin tilaan kelloon itseensä eikä Watch D tarvitse avukseen lainkaan lisälaitteita mittausten suorittamiseen. Kelloon integroitu minipumppu kykenee jopa 40 kilopascalin paineeseen, mikä mahdollistaa verenpaineen mittaamisen maksimissaan 230 mmHg:n (elohopeamillimetri) tasolla.

Huawei Watch D:n kestävä ranneke, ergonomisesti kaartuva ilmapussi ja perhoshakanen ovat kaikki suunniteltu pysymään tiukasti kädessä, kun verenpainemittauksen aikana rannekkeen ilmapussi täyttyy mittausta varten. Perinteisesti verenpaineen mittaustarkkuuteen älykelloissa on vaikuttanut suuresti laitteen kiinnityskohta ja -tiukkuus, mutta Watch D:n tarkan paineanturin, paineenhallintapiirin sekä matalan virtauksien ilmatien ansiosta laite mahdollistaa luotettavan verenpaineen mittauksen missä ja milloin tahansa.

Watch D:n verenpaineen mittausjärjestelmän tarkkuus yltää jopa ±3 mmHg:n virhemarginaaliin.

Tiesitkö: Verenpaine luokitellaan normaaliksi, kun se on alle 130/85 mmHg (millimetriä elohopeaa), tyydyttäväksi kun se on välillä 130-139/85-89 mmHg ja koholla olevaksi kun se on 140/90 mmHg tai enemmän.

Watch D:llä verenpaineen mittaaminen tapahtuu käynnistämällä ohjelma kellosta ja asettumalla hyvään mittausasentoon molemmat jalat lattialla istuen ja kellokäsi vastakkaisen puolen olkapäälle rennosti asettaen samalla vapaaksi jäävällä kädellä kellokäden kyynärpäätä tukien. Watch D kykenee myös avustamaan käyttäjäänsä oikean asennon löytämisessä ja tunnistaa epätavallisen asennon itsenäisesti. Perinteisen vernpainemittauksen tapaan sopivan mittausasennon löytäminen saattaa vaatia hetken totuttelua, ennen kuin se alkaa löytyä vaivatta itsestään.

Tiesitkö: Urheilulääkäri Pippa Laukka on antanut seuraavat viisi vinkkiä sydämen terveydestä huolehtimiseen:

1.SUOLAN VÄHENTÄMINEN – runsas natriumin (käytännössä suolan) saanti kohottaa ja saannin vähentäminen alentaa verenpainetta. Runsas suolan saanti lisää sydän- ja verisuonisairauksien vaaraa. Runsas suolan käyttö lisää myös kalsiumin eritystä virtsaan ja voi siten altistaa osteoporoosille. Makutottumukset mukautuvat viikoissa ja verenpaine laskee kuukausissa suolaa vähennettäessä.

2. SUOLISTON HYVINVOINNIN YLLÄPITÄMINEN – kuidut, vaikuttavat rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan Tyypillisessä länsimaisessa ruokavaliossa on vain vähän kuitua, mutta tyydyttynyttä rasvaa ja sokeria runsaasti. Tällainen ruokavalio edesauttaa terveyden kannalta epäedullisten mikrobien kasvua. Nämä tuottavat haitallisia yhdisteitä ja lisäävät matala-asteista tulehdusta eli inflammaatiota. Suolessa matala-asteisen tulehduksen yhdisteet heikentävät suolen seinämän solujen välisiä liitoksia, jolloin mikrobien tuottamat haitalliset yhdisteet vuotavat verenkiertoon. Näin ne pääsevät aiheuttamaan tulehdusta
myös muissa kudoksissa, esimerkiksi valtimoissa. Jos ruokavalio puolestaan sisältää runsaasti kasviksia ja kuitua, hyvät mikrobit valtaavat alaa suolistossa. Nämä mikrobit tuottavat muun muassa runsaasti limaa suolen seinämän vahvistamiseksi. Näin haitalliset yhdisteet eivät pääse seinämän läpi verenkiertoon vaan poistuvat elimistöstä. täysjyväviljavalmisteet eli leivät, puurot, hiutaleet, leseet, myslit, murot, viljalisäkkeet, palkokasvit eli pavut, herneet, linssit, marjat ja hedelmät, vihannekset ja juurekset ja pähkinät ja siemenet

3. STRESSINPOISTO – Työn ja vapaa-ajan erottaminen toisistaan vähentää stressiä ja edistää normaalia sydänterveyttä.

4. SÄÄNNÖLLISYYS RUTIINEISSA – on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja säännöllisesti; syödä terveellisesti, kuntoilla kohtuullisesti, nukkua tarpeeksi ja hallita stressitasoa päivittäin sydämen ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnin edistämiseksi.

5. SEURANTA: Verenpaine nousee normaalisti tilapäisesti monista syistä, esimerkiksi rasituksen aikana tai jännityksestä. Verenpaine vaihtelee myös vuorokauden eri aikoina: yöllä paine on keskimäärin 10-20% matalampi kuin päivällä. Verenpaineen mittaaminen ja tulosten seuranta perustuu levossa istuen mitattuihin arvoihin. Modernin terveysteknologian avulla seuranta on kätevää. Lämmin suositukseni Huawei Watch D -älykellolle, jonka avulla verenpaineen mittaus ja hyvinvoinnin seuranta onnistuu arjessa helposti ja luotettavasti.

 

Huolenpitoa perheen kesken

Huawei Health -sovelluksen kautta Watch D:n käyttäjät voivat jakaa niin liikuntatietojaan kuin myös terveystietojaan, mukaan lukien verenpaineraportit ja epätavalliset lukemat, oman terveysyhteisönsä kesken. Tällaisena yhteisönä sovelluksessa voi toimia esimerkiksi oma perhe.  Jakotoiminnon avulla omien läheisten terveyden seuranta ja toisista huolehtiminen onkin huomattavasti helpompaa.

Huawei Watch D on saatavilla välittömästi 449 euron suositushintaan. Kellon runko on alumiinia ja näytön suojana on 2,5D-suojalasi. Huawie Watch D ei ole lääketieteellinen laite. Laitteen käytöstä saatavat tiedot ovat vain viitteelliseen käyttöön eikä niitä tule käyttää lääketieteelliseen tutkimukseen, diagnosointiin tai hoitoon.

Tutustu tarkemmin Huawei Watch D -älykelloon: