Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Huawein uudet Watch 4 sekä Watch 4 Pro -älykellot tarjoavat valmistajalle totuttuun tapaan perinteisten älykello-ominaisuuksien oheen myös pitkän akunkeston ja tyylikkään ulkonäön laadukkailla rakennemateriaaleilla. Uutuusmalleissa Huaweille erittäin keskeiseen terveysseurantaan on jälleen panostettu uusin ominaisuuksin.

Kellokaksikosta pykälän kalliimman Watch 4 Pron runko on valmistettu jopa avaruusaluksissakin käytetystä TC4-titaaniseoksesta, joka on noin kolme kertaa vahvempaa ja kaksi kertaa kovempaa kuin tavanomainen TA2-titaani. Näytön suojana Pro-mallissa on hienovaraisen kaarevaksi hiottu safiirilasi. Perusmallin runko puolestaan on pykälän perinteisempää, mutta kuitenkin erittäin kestävää ruostumatonta terästä ja näytön suojana on kaareutuva 3D-lasi.

Watch 4:n ja Watch 4 Pron kestävyys ei myöskään jää pelkkään vahvan metallirungon kykyyn ottaa vastaan iskuja, vaan kellot kestävät myös varsin hyvin ympäristön olosuhteita. Molemmilla kelloilla on IP68- ja 5 ATM -tason sertifikaatit veden- ja pölynkestävyyteen, minkä lisäksi kellot kestävät myös vapaasukelluksen 30 metrin syvyyteen saakka.

Tiesitkö:

IP68-sertifikaatti takaa kestävyyden sekä pölyä että vettä vastaan. Ensimmäisenä mainittu numero merkitsee kestävyyttä pölyä vastaan ja jälkeen mainittu vettä vastaan. Watch 4 -mallien numero kuusi on pölyluokituksen paras arvosana, joka tarkoittaa täyttä pölytiiviyttä. Jälempi numero 8 puolestaan tarkoittaa kestävyyttä jatkuvalle upotukselle vähintään metrin syvyyteen puolen tunnin ajaksi.

5 ATM -vedenkestävyysluokitus tarkoittaa, että laite kestää 5 baarin paineen. 5 barin paine on viisinkertainen veden pinnan tasolla olevaan paineeseen verrattuna ja teoriassa vastaava kuin paine 50 metriä vedenpinnan alapuolella ilman liikettä.

Huawei lupaa näiden luokitusten lisäksi myös täyden sukelluskestävyyden 30 metrin syvyyteen saakka EN13319-sukellustarvikestandardin mukaisesti.

Kestävyytensä lisäksi Huawei Watch 4:n ja 4 Pron rungot on myös klassisen ajattomasti muotoiltuja pyöreine näyttölaseineen ja metalliosiin viimeisteltyine yksityiskohtineen. Näytön kokoa suhteessa kehykseen on kasvatettu aiempiin sukupolviin verrattuna, minkä myötä kellojen yleisilme on aiempaakin modernimpi.

Kestävän rungon ja tyylikkään näytön pariksi kelloihin on saatavilla perusmallissa hyvin aktiiviseenkin elämään mukautuva fluoroelastomeerinen urheiluranneke ja Pro-mallissa puolestaan klassisen tyylikäs nahkaranneke.

 

Muutakin kuin kaunis kuori

Kestävän ja modernin tyylikkään ulkonäön takana Watch 4 ja Watch 4 Pro tarjoavat myös täysiverisen älykellokokemuksen. Kellot tukevat sekä iOS:ää käyttäviä Applen iPhoneja että Android-puhelimia. Tavanomaisten ilmoitusten näyttämisten ja niihin reagoimisen lisäksi Watch 4 -malliston kellot tukevat myös kolmannen osapuolen sovelluksia. Sovelluksia voi ladata Huawein AppGallery-sovelluskaupasta suoraan kellolla itsellään.

Itsenäistä toimintaa parantamaan Watch 4 -malliston kelloista löytyy myös eSIM-tuki. Sen myötä Watch 4 -malliston kellot kykenevät itsekseen muodostamaan LTE-yhteyden, jonka yli on mahdollista soittaa esimerkiksi puheluita. LisäksiLTE-yhteyttä voi käyttää esimerkiksi tekstiviestien vastaanottamiseen ja lähettämiseen tai sovellusten lataamiseen.

Kellon parina ei välttämättä ole siis aina tarvetta kuljettaa puhelinta. Näin esimerkiksi urheillessa mukaan otettavien laitteiden määrää voi minimoida.

Tiesitkö:

Kaikki kolme Suomen suurinta matkapuhelinoperaattoria, DNA, Elisa ja Telia, tarjoavat mahdollisuuden eSIM-liittymän tilaamiseen. eSIM on nimeään mukaillen digitaalinen SIM-kortti. Huawein Watch 4- sarjan kellojen sisälle ei siis tarvitse asentaa fyysistä SIM-korttia.

Älykkäät ominaisuudet eivät kuitenkaan tarkoita, että kellon akunkestoa tulisi miettiä jatkuvasti, sillä Watch 4 Pron akunkesto on kaikki toiminnot käytössä tavanomaisella käytöllä jopa 4,5 päivää. Vieläkin pidempää käyttöjaksoa kaipaaville kello tarjoaa myös erillisen Ultra-long Battery Life -tilan, jonka kanssa kelloa on mahdollista käyttää yhdellä latauksella jopa 21 päivää. Myöskään Watch 4:n kanssa akun loppumista ei tarvitse juuri päivätasolla murehtia. Sekin nimittäin jaksaa yhdellä latauksella 3 kokonaista päivää ja Ultra-long Battery Life -tilassa 14 päivää.

Pidemmän akunkeston tilassa myöskään kellojen tavanomaisista älyominaisuuksista ei tarvitse luopua ja myös liikuntaseuranta on edelleen tavanomaisesti käytettävissä.

Pitkästä akunkestosta huolimatta lataustarve voi toisinaan myös toisinaan yllättää, mutta Watch 4 -kellojen kanssa sekään ei ole ongelma. Uutuuskellot tukevat valmistajan uutta pikalatausta, jolla yhden päivän akuntarve täyttyy vaivaisessa viidessätoista minuutissa. Täyteen lataaminen Watch 4 Prossa puolestaan tapahtuu puolessatoista tunnissa ja Watch 4:ssä tunnissa, joten ennen pidempäkään reissua ei latautumista joudu kauaa odottamaan.

Tiesitkö:

Watch 4 -mallisto tukee yleistä Qi-latausstandardia, eli kellot voi ladata niiden oman latauskiekon ohella myös millä tahansa standardin mukaisella langattomalla laturilla.

 

Liikuntaa ja terveyttä unohtamatta

Liikunnan seurannasta Huawein Watch 4 -kelloissa huolehtii edelleen suomalaiseen työhön pohjautuva TruSport-algoritmi. Uutuuskellot kykenevät seuraamaan jopa yli 100 erilaista liikuntalajia, joihin lukeutuvat myös golf ja sukeltaminen. GPS-yhteyden kanssa seuratun liikuntasuorituksen jälkeen myös kotiin on helppo löytää, sillä kello osaa tarvittaessa opastaa käyttäjänsä takaisin lähtöpisteeseen.

Liikuntaseurannan lisäksi Huawein kellot ovat jo pitkään kyenneet tarkkailemaan myös käyttäjiensä terveyttäkin muun muassa happisaturaation, EKG-mittauksen, sykkeenmittauksen ja unenseurannan muodossa. Kaikki vanhat tutut ominaisuudet löytyvät odotetusti myös uusista Watch 4 -kelloista, mutta mukana on myös uusia tuttavuuksia. Watch 4 -kellot kykenevät nimittäin mittaamaan käyttäjänsä hengitystoimintojen laadun arvioiden keuhkojen kuntoa muun muassa hengitystiheyden, happisaturaation ja käyttäjän yskähdyksistä tehtyjen nauhoitusten avulla.

Hengitystoimintojen laadun arviointi on osana Watch 4 -mallien uudessa seitsemänosaisessa terveystarkistuksessa, jonka voi tehdä vain minuutissa. Käytännössä minuutin testin aikana kellot tekevät katsauksen käyttäjänsä terveyteen hyödyntäen hengitystoimintojen laadun analyysiä, EKG-mittausta, sykkeenseurantaa, veren happipitoisuuden mittausta, valtimoiden jäykkyydentunnistusta, stressitasojen seurantaa ja ihon lämpötilan mittausta.

Huawei on myös yleisellä tasolla pyrkinyt tekemään käyttäjän terveyteen liittyvän monipuolisen datan seuraamisesta mahdollisimman helppoa. Edellä mainitun monia kellon edistyneillä antureilla mitattavia asioita nopeasti yhteen pakettiin niputtavan Terveyskatsauksen ohella uutena ominaisuutena tulee pian saataville myös Health Trends -ominaisuus, joka koostaa käyttäjän terveysdataa pidemmältä 30 ja 180 päivän ajanjaksolta tehden huomioita mahdollisista tapahtuneista muutoksista. Kellot osaavat myös tarvittaessa tarjota älykkäitä ilmoituksia mahdollisista poikkeavuuksista mittauksissa.

Ammattilaiselta:

Näin urheilulääkäri Pippa Laukka kuvailee Huawei Watch 4 -malliston uutta seitsemänosaista ”terveystsekkiä”:

”Terveystsekki on loistava ominaisuus omasta hyvinvoinnista kiinnostuneen henkilön terveystilanteen seurantaan. Yksinkertaisen mutta kattavan testin perusteella tutkittavan on mahdollista oppia tunnistamaan ja saada tietoa oman kehon toiminnasta ja tunnistaa mahdolliset muutokset varhaisessa vaiheessa jo ennen kuin huolestuttavampaa ilmenee. Vaikka kello ei ole varsinaisesti lääkinnällinen laite vaan perustuu moderniin hyvinvointiteknologiaan, laitteen antamat mittauskohteet kuten sydänfilmi, syketaso ja happikyllästeisyysarvo ovat ihmiskehon toiminnan keskeisiä mittareita myös sairaalamaailmassa. Koska yksittäinen arvo kuten kertaalleen mitattu verenpainelukema ei kerro yleisistä tasoista, on tärkeä seurata terveysmittareita säännöllisesti, jotta voi muodostaa kattavan ja luotettavan kuvan omasta terveydentilastaan.

Monen sairauden riskitekijä kuten kohonnut verenpaine tai hengityksenhäiriö on usein pitkään etenkin alkuvaiheessa oireeton. Sen vuoksi perusterveenkin kannattaa seurata näitä lukemia ja arvoja säännöllisesti.”

Huawei Watch 4 Pron ja Watch 4:n myynti on alkanut Suomessa 22. kesäkuuta. Watch 4 -perusmallin suositushinta on 449 euroa ja Watch 4 Pron suositushinta on nahkarannekkeisena versiona 549 euroa.

Lue lisää Huawei Watch 4 -älykelloista