Täysin langattomat vastamelukuulokkeet poistavat ympäristön metelin näyttäen tyylikkäältä – ilman ylimääräisiä johtoja.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Huawein kanssa

Meillä kaikilla on varmasti toisinaan hetkiä, jolloin haluaisimme vain sulkea ulkopuolen vilskeen sekä metelin kokonaan pois ja keskittyä omaan toimintaamme itse valitsemiemme musiikkien tai podcastien voimin. Näissä hetkissä on jo jonkin aikaa toiminut suurena helpotuksena vastamelutoiminnolla varustetut kuulokkeet. Vastamelukuulokkeissakin on kuitenkin ollut omat haasteensa. Alkuun ne olivat langallisia, kuten useimmat muutkin kuulokkeet ja siten usein tiellä, jos askareidensa ohessa tarvitsi liikkua enemmän. Sittemmin kuulokkeista on tullut pääosin langattomia, mutta kaikkiin tilanteisiin kookkaat sankakuulokkeet eivät edelleenkään sovi.

Hienovaraisempana, ei niin räikeänä, vaihtoehtona voivat toimia pienehköt tulppakuulokkeet. Helposti näistäkin tulee mieleen kuulokkeita yhdistävät piuhat, jotka roikkuvat sitten kaikkialla, mutta tästäkin vaivasta on viime vuosina päästy eroon täysin langattomien nappikuulokkeiden myötä. Täysin langattomien nappimallisten kuulokkeiden äärimmäisen pienestä koosta ja sirosta ulkomuodosta huolimatta niidenkin sisään on saatu mahdutettua tarvittavat teknologiat vastamelutoimintoa varten.

Jos edellä mainitut ominaisuudet kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti tutustua Huawein valikoiman uuteen lippulaivamalliin. Huawein FreeBuds Pro -kuulokkeet nimittäin ovat älykkäät täysin langattomat kuulokkeet, jotka ovat maailman ensimmäiset dynaamisesti melua vaimentavat nappikuulokkeet. Ne siis tarjoavat ennenkuulumatonta melunvaimennusta täysin langattomassa paketissa. Kaiken lisäksi kuulokkeet itsessään ovat muotoilultaan tyylikkäät ja tarjoavat erinomaisen käyttömukavuuden.

 

Mitä hyötyä on kuulokkeiden täydestä langattomuudesta?

Täysin langattomat Freebuds Pro -kuulokkeet eroavat huomattavasti muusta kuulokkeiden massasta. Ne tarjoavat suuriin sankakuulokkeisiin ja roikkuvia johtoja käyttäviin perinteisiin nappikuulokkeisiin nähden huomaamattomamman ja tyylikkäämmän keinon uppoutua itselle mieluisiin äänimaisemiin. Huawein FreeBuds Pro -kuulokkeet on suunniteltu tyyliä ja mukavuutta ajatellen ja niistä on riisuttu kaikki tarpeeton keskittyen käyttäjälle oleellisiin ominaisuuksiin.

FreeBuds Pro -kuulokkeiden persoonallinen neliskanttinen varsi pitää sisällään kuulokkeiden kannalta tärkeitä komponentteja, mutta onnistuu olemaan huomaamattoman tyylikäs – eikä siitä lähde yhtäkään johtoa. Varsi toimii myös kuulokkeiden käyttöliittymänä ja sitä erilaisin pyyhkäisyin koskettamalla ja nipistyksin käyttäjä voi helposti ottaa käyttöön aktiivisen melunvaimennuksen, säätää äänenvoimakkuutta sekä pysäyttää tai jatkaa toistoa ja ohittaa kappaleita. Kosketuseleet ovat intuitiivisia ja kuulokkeet pyrkivät tunnistamaan tarkasti käyttäjänsä toimintatavat minimoidakseen väärät kosketukset.

Tyylikkyyden ja langattomuuden lisäksi kuulokkeiden kanssa tärkeää on mukavuus, jotta pitkätkin kuuntelusessiot voisivat olla mahdollisimman nautinnollisia. Käyttömukavuuden maksimoimiseksi Huawei toimittaa FreeBuds Pro -kuulokkeiden mukana kolme erikokoista silikonikorvatulppaa ja Huawei AI Life -sovelluksesta löytyvän istuvuuden optimointiominaisuuden avulla käyttäjän on helppo valita niistä itselleen sopivimmat. Tulppien tunnistusominaisuus on luotu keräämällä ja analysoimalla korvakäytäviin liittyviä tietoja jopa yli 1000 oikealta käyttäjältä ympäri maailman.

 

Miten pienet kuulokkeet voivat kuulostaa hyvältä?

Huawei FreeBuds Prot ovat valmistajan uusin ja edistynein audiolaite tähän saakka ja sellaisena ne tarjoavat erinomaisen äänenlaadun. Ne sisältävät myös ominaisuuksia, jotka on tehty määrittelemään uudelleen täysin langattomien kuulokkeiden markkinat.

Edellä mainittu kuulokkeiden teknologian sisältävä neliskanttinen varsi on luotu minimoimaan ulkoista melua. Kuulokkeen tuulenpitävä rakenne eliminoi ulkoilmasta helposti syntyvät tuulen aiheuttamat meluhäiriöt, jolloin ulkopuolinen meteli ei häiritse myöskään ulkona liikkuessa, kuten juostessa tai pyöräillessä. Lisäksi useista muista täysin langattomista kuulokkeista löytyvän kovamuovisen kärkirakenteen sijaan FreeBuds Pro -kuulokkeet luottavat silikonitulppaan ja parantavat siten entisestään istuvuutta korvakäytävään ja siten myös passiivista melunvaimennusta.

FreeBuds Pro -kuulokkeista löytyy räätälöidyllä dynaamisella ripustuksella varustettu 11 mm:n kaiutinelementti, joka parantaa kuulokkeiden äänenlaatua pitäen sen terävänä ja selkeänä. Toinen FreeBuds Pro -kuulokkeiden ääntä parantava teknologia on dynaaminen taajuuskorjaimen säätö, joka käyttää kuulokkeissa korvan sisäpuolella sijaitsevaa mikrofonia tietojen keräämiseen ja äänenlaadun optimoimiseen.

Kuten jo aiemmin kävi ilmi, tarjoavat Free Buds Pro -kuulokkeet tämän passiivisen melunpoiston lisäksi myös aktiivisen melunvaimennuksen ja ennen kaikkea älykkään dynaamisen melunvaimennuksen. Vaimennus yltää jopa 40 desibeliin.

 

Miten aktiivinen melunvaimennus toimii?

Aktiivinen melunvaimennus käyttää toimintaansa mikrofoneja, joilla kuulokkeet ”kuuntelevat” ympäröivää äänimaailmaa. Tämä ympäröivä ääni, kuten kaikki muukin ääni maailmassa, on värähtelyä, jolla on huippunsa ja notkonsa. Yksinkertaistettuna kuulokkeet analysoivat tämän äänen ja luovat sille vastakkaisen värähtelyn, jonka notko kohtaa ulkopuolisen äänen huipussa ja huippu ulkopuolisen äänen notkossa. Äänet ovat keskenään siis vastavaiheessa. Nämä kaksi äänivärähtelyä kumoavat lopulta toisensa luoden hiljaisuutta. Toimintatapansa myötä aktiivista melunvaimennusta kutsutaankin usein vastameluksi.

Huawei FreeBuds Pro -kuulokkeissa tätä ympäröivää ääntä mittaamassa on mikrofoneja sekä korvan sisä- että ulkopuolella. Ulkopuolen kaksi mikrofonia mittaavat ulkopuolista ääntä ja sisäpuolen mikrofonit ääntä, joka pääsee korvakäytävään kuulokkeiden ohi. Näiden yhteistuloksena kuulokkeet osaavat laskea parhaan mahdollisen vastaäänen poistamaan ympäristön hälyä ja meteliä.

Tasaisen aina yhtä voimakkaan äänenpoiston sijaan FreeBuds Pro -kuulokkeet tekevät äänenpoiston dynaamisesti. Ne osaavat vaihtaa melunvaimennuksen tilaa kolmesta vaihtoehdosta sen mukaan, kuinka tehokkaasti ulkoista melua on poistettava. Kuulokkeet osaavatkin siis tunnistaa älykkäästi ympäristön ja parantaa melunvaimennuskokemusta niin kotona tai kävelyllä kuin myös kiireisellä rautatieasemalla. Tarjolla on Ultra-tila, yleinen-tila ja kotoinen-tila, joista jokainen vaimentaa ääniä hieman eri tavalla käyttötilanteeseen parhaimmalla mahdollisella tavalla sopien.

 

Mitä muuta täysin langattomat kuulokkeet voivat tarjota?

Uusimman sukupolven täyslangattomien kuulokkeiden teknologia ei myöskään jää pelkkään aktiivisen melunvaimennukseen. Huawei FreeBuds Pro -kuulokkeet osaavat käyttää sisäänrakennettuja mikrofonejaan myös tallennuslaitteena esimerkiksi puhelimella videoita kuvatessa. Huawein omaa Bluetooth-äänen tallennusalgoritmia käyttämällä ne osaavat myös tehokkaasti erottaa ihmisten äänet ympäristön äänistä, pakata tallennetun äänen ja lähettää sen sitten puhelimeen.

Videokuvauksen lisäksi mikrofoneja voi hyödyntää myös ulkopuolisen maailman kuulemiseen. Aina ympäröivän metelin poistaminen ei ole tarpeen, jos vaikkapä työkaverilla tai kaupan myyjällä on asiaa. Tällöin kuulokkeista voi asettaa päälle tietoisuus- ja äänitilan, jolloin kuulokkeiden mikrofonit vahvistavatkin ulkopuolen ääniä suoraan käyttäjänsä korvaan.

FreeBuds Prot latautumassa langattomasti Huawei Mate 40 Pron päällä.

Yksi täysin langattomien kuulokkeiden tärkeimpiä ominaisuuksia kaikesta tästä teknologiamäärästä huolimatta on kuitenkin niiden akunkesto. Mukavilla, hyvänkuuloisilla ja tyylikkäillä kuulokkeilla on lopulta vain vähän käyttöä, jos akku loppuu kesken kaiken. Huawei FreeBuds Pro -kuulokkeet tarjoavat kaikesta kehittyneestä teknologiastaan huolimatta peräti 4,5 tunnin yhtäjaksoisen kuuntelujakson melunvaimennus päällä tai jopa 7 tunnin kuunteluajan tilanteissa, joissa melunvaimennuksen käytölle ei ole tarvetta. Latauskotelon tarjoama lisävirta mukaan laskettuna kuulokkeille riittää virtaa jopa 30 tunniksi. Latauskotelon akun voi ladata sekä johdolla että kätevästi langattomalla laturilla.

 

Yhteenveto

Täysin langattomat uusimman sukupolven nappikuulokkeet tarjoavat useita ominaisuuksia, joita ei ole tarjolla kilpailevissa kuuloketyypeissä. Täyden langattomuuden tarjoama liikkumisen vapaus yhdistettynä toimivaan aktiivisen melunvaimennukseen tarjoaa mielenrauhaa tilanteissa, joissa ulkopuolinen maailma tekee mieli sulkea ulkopuolelle jämähtämättä kuitenkaan paikoilleen.

Älykäs äänentoisto yhdistettynä erottuvan tyylikkääseen muotoiluun, hyvään akunkestoon ja mukavuuteen tekevät Huawei FreeBuds Pro -kuulokkeista ohittamattoman vaihtoehdon täysin langattomien kuulokkeiden ystäville.

Lue lisää Huawei FreeBuds Pro -kuulokkeista ja niiden ominaisuuksista osoitteesta: https://consumer.huawei.com/fi/audio/freebuds-pro/

Huawei FreeBuds Pro -kuulokkeet on saatavilla 199 euron suositushintaan hopeisena, mustana ja valkoisena Huawein jälleenmyyjiltä:

 

This site uses XenWord.