Testissä Asuksen, Gigabyten ja MSI:n omaan piirilevyyn ja jäähdytysratkaisuun pohjautuvat GeForce RTX 3080 -näytönohjaimet.

NVIDIAn GeForce RTX 3080 -näytönohjaimet saapuvat tänään 17. syyskuuta klo 16 myyntiin samalla hetkellä, kun tämä artikkeli julkaistaan. io-techissä julkaistiin eilen NVIDIAn omasta GeForce RTX 3080 Founders Edition -näytönohjaimesta testiartikkeli, josta löytyy kattavat testitulokset 4k-, 1440p- ja Full HD -resoluutioilla sekä useita näytönohjaimia vertailukohtina. Vuorokautta myöhemmin media saa julkaista testitulokset näytönohjainvalmistajien omiin suunnitelmiin perustuvilla ”custom-malleilla”.

GeForce RTX 3080 -näytönohjaimet saapuvat Suomessa myyntiin alkaen 739 euron hinnalla. Edullisimmat mallit kyseiseen hintaan ovat NVIDIAn oma Founders Edition, jota ei pysty ostamaan kuin yhtiön omien verkkosivujen kautta ja Asuksen TUF Gaming GeForce RTX 3080, jota löytyy ainakin Jimm’siltä. Muiden GeForce RTX 3080 -mallien hinnat sijoittuvat 739 ja 950 euron välimaastoon.

Tässä artikkelissa tutustumme Asuksen, MSI:n ja Gigabyten 739-840 euron hintaisten GeForce RTX 3080 -näytönohjaimien ominaisuuksiin ja ajamme pikaiset suorituskykytestit sekä tehonkulutus, lämpötila- ja melumittaukset. Mukana on myös ylikellotustestit.

 

Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC

Asuksen TUF Gaming GeForce RTX 3080:stä on myynnissä kahta eri mallia eli 739 euron hintainen perusmalli ja meille testiin saapunut 20 euroa kalliimpi tehdasylikellotettu OC-malli.

Jäähdytysratkaisu on yli kahden korttipaikan korkuinen eli se haukkaa emolevyltä kolme korttipaikkaa ja on 30 cm pitkä. Painoa näytönohjaimella on 1,4 kg ja se on varustettu kolmella alumiinikehikkoon upotetulla 90 mm:n Axial-tech-tuulettimella, jossa lavat on yhdistetty ulkokehältä toisiinsa. Jäähdytysratkaisu on kyljistä avoin ja suurin osa tuulettimien puhaltamasta ilmasta palaa takaisin kiertoon koteloon. Tuulettimet pyörivät 3D-rasituksessa 1925 RPM:n kierrosnopeudella ja pysähtyvät, kun grafiikkapiirin lämpötila laskee alle 55 asteeseen.

Näytönohjain on varustettu kahdella HDMI 2.1 -liittimellä ja kolmella DisplayPort 1.4a -liittimellä. Näyttöliittimien vieressä olevan tuuletin puhaltaa puoliksi lämmintä ilmaa myös ulos kotelosta.

Jäähdytysrivasto on pidempi kuin piirilevy ja takimmainen tuuletin puhaltaa ilmaa NVIDIAn Founders Editionin tavoin jäähdytysrivaston läpi kohti keskusmuistia ja prosessoria. Takapuolen alumiinilevy on lämpötyynyjen kautta kontaktissa piirilevyyn muistipiirien ja virransyötön kohdalta.

Piirilevy on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja niiden kohdalla piirilevyllä on ledi ilmaisemassa punaisena tai valkoisena, onko virtaliitin kytketty paikoilleen. Virtaliittimien viereinen TUF-logo on RGB-valaistu. Näytönohjaimen vakio TDP-arvo on 340 wattia ja se on mahdollista nostaa 375 wattiin.

Näytönohjaimesta löytyy kytkin, josta voi valita käyttöön Performance- tai Quiet-tilan. Vakiona käytössä on Performance-tila, jolloin grafiikkapiiri toimi 3D-rasituksessa 63-asteisena. Quiet-tilassa näytönohjain oli desibelin hiljaisempi, mutta lämpötila nousi seitsemällä asteella 70 asteeseen.

Asus on asettanut GA102-grafiikkapiirin toimimaan 1440 MHz:n perustaajuudella ja 3D-rasituksessa 1710 MHz:n Boost-taajuudella. Todellisuudessa kellotaajuus oli 3D-rasituksessa keskimäärin n. 1900 MHz.

 

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G

Testiin saapunut GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G on 820 euron hinnalla kalliimpi aluksi kahdesta myyntiin saapuvasta Gigabyten malliista. Edullisemman Eagle OC -mallin hinta on alkaen 749 euroa.

Jäähdytysratkaisu on yli kahden korttipaikan korkuinen eli se haukkaa emolevyltä kolme korttipaikkaa ja on 32 cm pitkä. Painoa näytönohjaimella on 1,35 kg ja muovikehikkoon on upotettu kolme 90 mm:n tuuletinta, jotka pyörivät toisiinsa nähden eri suuntaan. Jäähdytysratkaisu on kyljistä avoin ja suurin osa tuulettimien puhaltamasta ilmasta palaa takaisin kiertoon koteloon. Tuulettimet ovat lepotilassa pois päältä ja alkavat pyöriä, kun grafiikkapiirin lämpötila nousee yli 60 asteeseen. 3D-rasituksessa tuulettimet pyörivät 1930 ja 1830 RPM:n kierrosnopeudella.

Näyttöliittimien vieressä olevan tuuletin ei juurikaan pysty puhaltamaan lämmintä ilmaa myös ulos kotelosta. Näytönohjain on varustettu kahdella HDMI 2.1 -liittimellä ja kolmella DisplayPort 1.4a -liittimellä. Näyttöliittimet on kullattu.

Jäähdytysrivasto on pidempi kuin piirilevy ja takimmainen tuuletin puhaltaa ilmaa NVIDIAn Founders Editionin tavoin jäähdytysrivaston läpi kohti keskusmuistia ja prosessoria. Suuri osa alasta on kuitenkin onnistuttu tukkimaan PCIe-lisävirtalittimien johdoilla ja alumiinisella taustalevyllä, joka ei ole edes kontaktissa piirilevyyn, jotta se jäähdyttäisi muistipiirejä tai virransyöttöä.

Piirilevy on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja ne on kiinnitetty takalevyyn ja liitetty piirilevylle johdoilla. Gigabyten-teksti on RGB-valaistu. Näytönohjaimen vakio ja maksimi TDP-arvo on 370 wattia, eikä sitä ole mahdollista korottaa.

Näytönohjaimesta löytyy kytkin, josta voi valita käyttöön OC- tai Silent-tilan. Vakiona käytössä on OC-tila, jolloin grafiikkapiiri toimi 3D-rasituksessa 66-asteisena. Quiet-tilassa näytönohjain oli desibelin hiljaisempi, mutta lämpötila nousi kuudella asteella 72 asteeseen. Lisäksi näytönohjaimen Power Limit -tehonkulutusrajoitus laski 370 watista 345 wattiin ja Boost-kellotaajuus 1800 MHz:stä 1770 MHz:iin, mutta suorituskyky ei käytännössä laskenut oikeastaan lainkaan.

Gigabyte on asettanut GA102-grafiikkapiirin toimimaan vakiona OC-tilassa 1440 MHz:n perustaajuudella ja 3D-rasituksessa 1800 MHz:n Boost-taajuudella. Todellisuudessa kellotaajuus oli 3D-rasituksessa keskimäärin n. 1945 MHz.

 

MSI GeForce RTX 3080 Gaming X Trio

MSI:ltä testiin saapui kolmikon kallein näytönohjain eli 840 euron hintainen GeForce RTX 3080 Gaming X Trio. Edullisempi vaihtoehto on 780 euron hintainen Ventus 3X OC -malli.

Jäähdytysratkaisu on yli kahden korttipaikan korkuinen eli se haukkaa emolevyltä kolme korttipaikkaa ja on 32 cm pitkä. Näytönohjain on selvästi 1,56 kg:n painollaan testijoukon painavin. Se on varustettu kolmella muovikehikkoon upotetulla 95 mm:n Torx Fan 4.0 tuulettimella, joissa kaksi vierekkäistä lapaa on yhdistetty ulkokehältä toisiinsa. Jäähdytysratkaisu on kyljistä avoin ja kaikki tuulettimien puhaltama lämmin ilma palaa takaisin kiertoon koteloon. Tuulettimet ovat lepotilassa pois päältä ja alkavat pyöriä, kun grafiikkapiirin lämpötila nousee yli 60 asteeseen. 3D-rasituksessa tuulettimet pyörivät 1480 RPM:n kierrosnopeudella.

Näyttöliittimien vieressä olevan tuuletin ei juurikaan pysty puhaltamaan lämmintä ilmaa myös ulos kotelosta. Näytönohjain on varustettu yhdellä HDMI 2.1 -liittimellä ja kolmella DisplayPort 1.4a -liittimellä.

Piirilevy on samanpituinen jäähdytysrivaston kanssa, eikä takimmainen tuuletin puhalla umpinaisen rakenteen läpi ilmaa, kuten NVIDIAn Founders Edition sekä Asuksen ja Gigabyten näytönohjaimet. Takalevy on valmistettu grafeenista, jonka lämmönjohtavuus on erinomainen ja se on muistipiirien ja virransyötön kohdalta kontaktissa piirilevyyn.

Piirilevy on varustettu muista testissä olleista 3080-malleista poiketen kolmella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Päädyssä on RGB-valaistu valolista ja samoin tuulettimien vieressä on pienet valaistut alueet. Näytönohjaimen vakio TDP-arvo on 340 wattia ja se on mahdollista nostaa 350 wattiin.

Toisin kuin Asuksen ja Gigabyten näytönohjaimissa, MSI:stä ei löydy BIOS-kytkintä, jolla käyttöön voisi valita suorituskykyisen tai hiljaisen tilan, vaikka piirilevyltä löytyy kyseiselle kytkimelle tyhjä paikka.

MSI on asettanut GA102-grafiikkapiirin toimimaan vakiona 1440 MHz:n perustaajuudella ja 3D-rasituksessa 1815 MHz:n Boost-taajuudella. Todellisuudessa kellotaajuus oli 3D-rasituksessa keskimäärin n. 1930 MHz.

 

Suorituskykytestit

Näytönohjainten testikokoonpano on kasattu Cooler Masterin Cosmos C700P -kotelon sisälle, jonka etupaneelissa kaksi 140 mm:n kotelotuuletinta imee viileää ilmaa kotelon sisuksiin ja takapaneelissa yksi 140 mm:n tuuletin puhaltaa lämmintä ilmaa ulos. Testikokoonpanona toimi NZXT:n Kraken Z63 AIO -nestekierrolla jäähdytetty AMD:n 12-ytiminen Ryzen 9 3900XT -prosessori asennettuna Asuksen ROG Crosshair VIII Hero -emolevylle ja 16 gigatavua DDR4-3600-nopeudella toimivaa keskusmuistia. Käyttöjärjestelmänä on käytössä 64-bittinen Windows 10 Pro asennettuna Corsairin 2 teratavun MP600 M.2 SSD:lle. Kokoonpanon virransyötöstä vastaa Corsairin 1000 watin HX-virtalähde.

  • AMD Ryzen 9 3900XT (12/24 ydintä/säiettä, boost 4,7 GHz)
  • Asus ROG Crosshair VII Hero Wi-Fi (AMD X570)
  • 16 Gt G.Skill Trident Z 3600 MHz (16-18-18-36)
  • Corsair MP600 2 Tt M.2 SSD (PCI Express 4.0)
  • Cooler Master COSMOS C700P -kotelo
  • NZXT Kraken Z63 AIO -nestekierto
  • Corsair HX1000 (1000W)
  • Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

 

Suorituskykytestit

4k-resoluutiolla Tomb Raiderissa MSI:n ja Gigabyten näytönohjaimet olivat 80 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella 4 % suorituskykyisempiä kuin NVIDIAn Founders Edition.

1440p-resoluutiolla Tomb Raiderissa MSI:n Gaming X Trio oli 146 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella 4 % suorituskykyisempi kuin NVIDIAn Founders Edition.

1080p-resoluutiolla Tomb Raiderissa MSI:n Gaming X Trio oli 206 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella 2,5 % suorituskykyisempi kuin NVIDIAn Founders Edition.

 

Tehonkulutusmittaukset

Tehonkulutusta mitattiin seinästä Etech PM-300 -mittarilla, joka kertoo koko kokoonpanon tehonkulutuksen ilman näyttöä. 3D-rasituksena käytettiin Battlefield V -peliä.

Gigabyten Gaming OC -mallilla kokoonpanon mitattiin korkein tehonkulutus eli 525 wattia, joka oli 30 wattia korkeampi kuin NVIDIAn Founders Editionilla.

Vakiona Gigabyten Gaming OC -mallin Power Limit -tehonkulutusrajoitus on asetettu korkeimmaksi 370 wattiin, mutta Asuksen TUF Gaming OC -mallilla sen saa manuaalisesti nostettua 375 wattiin.

 

Lämpötilamittaukset

Grafiikkapiirin lämpötila mitattiin GPU-Z-ohjelman avulla ja 3D-rasituksena käytettiin Battlefield V -peliä.

NVIDIAn Founders Editionilla grafiikkapiiri toimi lämpimimpänä eli 76-asteisena. Testijoukon viileimpänä eli 13 astetta Founders Editionia alhaisemmalla 63 asteen lämpötilalla toimi Asuksen TUF Gaming OC -malli Performance-tilassa. Gigabyten Gaming OC:n lämpötila OC Mode -tilassa oli 66 astetta.

Hiljaisemmassa Quiet-tilassa Asuksen TUF Gaming OC toimi 70- ja Gigabyten Gaming OC 72-asteisena. MSI:n Gaming X Trion grafiikkapiiri toimi 75-asteisena ja lämpötilan laskemiseksi tuuletinprofiilia täytyy säätää manuaalisesti.

Kirjasimme 3D-rasituksessa ylös myös keskusmuistin eli Corsairin DDR4-muistikampojen raportoiman lämpötilan. Edellisen sukupolven Asuksen ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimen tehonkulutus oli 265 wattia eli noin 60-90 wattia alhaisempi kuin uusilla GeForce RTX 3080 -näytönohjaimilla. Asuksen 2080 Ti:llä muistikampojen lämpötilaksi mitattiin 50 astetta, jota käytetään vertailukohtana.

NVIDIAn Founders Edition puhalsi takaosastaan 36-asteista ilmaa koko tuulettimen alalta jäähdytysrivastonsa läpi, joka jäähdytti muistikampoja kahdella asteella.

Asuksen TUF Gaming OC puhalsi takaosastaan 45-asteista ilmaa noin puolen tuulettimen alalta jäähdytysrivastonsa ja lämpöputkien läpi, joka nosti muistikampojen lämpötilaa kahdella asteella.

Gigabyten Gaming OC puhalsi takaosastaan 49-asteista ilmaa alle puolen tuulettimen alalta jäähdytysrivastonsa ja lämpöputkien läpi, joka nosti muistikampojen lämpötilaa kolmella asteella.

MSI:n rakenne on takapuolelta umpinainen, joten kaikki lämpö säteilee ympäristöön ja puhalletaan takaisin koteloon näytönohjaimen kyljistä. Muistikampojen lämpötila nousi MSI:n ratkaisulla 7 asteella.

 

Melumittaukset

A-painotuksella suoritetuissa melumittauksissa Velleman DVM805 -desibelimittari sijoitettiin 60 senttimetrin päähän kiinni olevan kotelon kyljestä. Ympäristön melutaso testikokoonpano pois päältä oli 33 desibeliä. 3D-rasituksena käytettiin Battlefield V -peliä. Virallisesti melua mitataan tiettyjen standardien mukaan, joten mittaukset ovat lähinnä suuntaa antavia.

MSI:n Gaming X Trion grafiikkapiirin 75 asteen lämpötilan taustalta löytyy testijoukon hiljaisin 36 desibelin melutaso, johon ylsi myös Asus Quiet-tilassa ja jopa 5 astetta alhaisemmalla eli 70 asteen grafiikkapiirin lämpötilalla.

Korvakuulolla kaikkien näytönohjaimien melutaso oli miellyttävän hiljaisella tasolla. MSI:n Gaming X Trio ja Asus TUF Gaming OC -malli Quiet-asetuksella olivat lähes äänettömiä. Ainoastaan Gigabyten Gaming OC -mallissa tuulettimien alkoivat olla selvästi kuultavissa 38 desibelin melutason lähestyessä.

Varsinaista kelojen vinkumista kuin sikaa tapettaisiin ei yhdessäkään näytönohjaimessa havaittu, mutta korvakuulolla NVIDIAn Founders Editionilla oli kuultavissa 3D-rasituksessa Tomb Raiderissa alle 100 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella vaimeaa korkeataajuista sirinää. Asus, Gigabyte ja MSI olivat alhaisilla ruudunpäivitysnopeuksilla sirinän osalta äänettömiä.

Kun testipeliksi vaihdettiin Doom Eternal 4k-resoluutiolla ja ruudunpäivitys hyppäsi yli 150 FPS:ään, Founders Editionin sirinä voimistui entisestään. Asuksella, Gigabytellä ja MSI:llä korkeataajuista sirinää ei ollut 150 FPS:llä kuultavissa kotelon läpi tai korva kiinni näytönohjaimessa. Kun resoluutio vaihdettiin Full HD -tarkkuuteen ja ruudunpäivitysnopeus hyppäsi 380 FPS:ään, Founders Editionilla korkeataajuinen sirinä oli selvästi kuultavissa ja nyt myös Asuksella, Gigabytellä ja MSI:llä havaittavissa, mutta hyvin vaimeasti ja eroja niiden välille oli mahdoton julistaa.

Kaikilla näytönohjaimilla oli kuultavissa matalataajuisempaa ”sirkutusta” pelin latailujen yhteydessä ja matalaa korkeataajuista sirinää, kun The Witcher 3 -pelin alkuvalikossa taulussa oli yli 2500 FPS:n lukemat.

 

Ylikellotustestit

Ylikellotustestissä GeForce RTX 3080 -näytönohjaimet olivat asennettuna suljetun Cooler Master Cosmos C700P -kotelon sisälle. Power- ja Temp Target- eli tehonkulutuksen ja lämpötilan ylärajat nostettiin maksimiin. Tuulettimen kierrosnopeuden annettiin olla lämpötilan mukaan automaattisesti säätyvässä Auto-asennossa. Saavutetut kellotaajuudet ovat suuntaa antavia.

 

Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC

Asuksen TUF Gaming OC ylikellotettiin vakio- eli Performance-tilassa. Power Limit -tehonkulutusrajoitus nostettiin 340 watista 375 wattiin.

Grafiikkapiiri ylikellottui +100 MHz eli 1885 MHz:n Boost-taajuudelle, jolloin todellinen kellotaajuus 3D-rasituksessa vaihteli noin 1965-1995 MHz:n välimaastossa. GDDR6X-muistit venyivät vakaasti ilman ongelmia +750 MHz eli 20,5 Gbps:n nopeudelle.

Grafiikkapiirin lämpötila nousi ylikellotettuna asteella 64 asteeseen ja kokoonpanon tehonkulutus 509 watista 534 wattiin. Kokoonpanon melutaso nousi 37 desibelistä noin 37,5 desibeliin ilman suurempaa vaikutusta melutasoon (tuulettimet 1925 -> 2030 RPM).

 

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G

Gigabyten Gaming OC ylikellotettiin vakio- eli OC Mode -tilassa. Power Limit -tehonkulutusrajoitusta ei pysty nostamaan vakiosta eli 370 watista ylöspäin.

Grafiikkapiiri ylikellottui +25 MHz eli 1825 MHz:n Boost-taajuudelle, jolloin todellinen kellotaajuus 3D-rasituksessa vaihteli noin 1920-1965 MHz:n välimaastossa. GDDR6X-muistit venyivät vakaasti ilman ongelmia +750 MHz eli 20,5 Gbps:n nopeudelle.

Grafiikkapiirin lämpötila nousi ylikellotettuna asteella 67 asteeseen ja kokoonpanon tehonkulutus 525 watista 536 wattiin. Kokoonpanon melutaso nousi 37,5 desibelistä noin 38,5 desibeliin ja tuulettimet alkoi olla selvästi kuultavissa (tuulettimet 1830 -> 1980 RPM).

 

MSI GeForce RTX 3080 Gaming X Trio 10G

MSI:n Gaming X Trion Power Limit -tehonkulutusrajoitus nostettiin 340 watista 350 wattiin.

Grafiikkapiiri ylikellottui +50 MHz eli 1865 MHz:n Boost-taajuudelle, jolloin todellinen kellotaajuus 3D-rasituksessa vaihteli noin 1920-1980 MHz:n välimaastossa. GDDR6X-muistit venyivät vakaasti ilman ongelmia +750 MHz eli 20,5 Gbps:n nopeudelle.

Grafiikkapiirin lämpötila nousi ylikellotettuna asteella 76 asteeseen ja kokoonpanon tehonkulutus 520 watista 532 wattiin. Ylikellottamisella ei ollut vaikutusta kokoonpanon erittäin hiljaiseen 36 desibelin melutasoon (tuulettimet 1480 RPM).

 

Suorituskyky ylikellotettuna

Kuten tuloksista näkee, näytönohjainvalmistajien omilla malleilla hyöty ylikellottamisesta jäi varsin vähäiseksi. Suurin hyöty saavutettiin 4k-resoluutiolla Tomb Raiderissa NVIDIAn Founders Editionilla, jolla suorituskyky parani 6 % ja Asuksella 5 %. MSI:llä ja Gigabytellä parannus jäi 2,5 %:iin.

 

Loppuyhteenveto

Näytönohjainvalmistajien GeForce-mallien testi osoitti, että NVIDIA on puristanut GeForce RTX 3080:sta jo lähes kaiken irti, eikä siitä ole tehdasylikellotuksilla tai manuaalisesti ylikellottamalla otettavissa juurikaan enempää tehoja irti. Näytönohjainvalmistajien malleista vakiona suorituskykyisin ja 100 euroa NVIDIAn Founders Editionia kalliimpi MSI:n Gaming X Trio onnistui olemaan 4k-resoluutiolla vain 4 % suorituskykyisempi, grafiikkapiirin lämpötila oli sama ja tehonkulutus 25 wattia korkeampi. Manuaalisesti ylikellotettuna kaikki GeForce RTX 3080 -näytönohjaimet venyivät käytännössä samoille kellotaajuuksille ja suorituskykyyn.

Positiivisin yllättäjä testijoukosta oli Asuksen TUF Gaming RTX 3080 OC, joka käyttää paranneltua versionta yhtiön ROG Strix 2080 Ti:n jäähdytysratkaisusta. Osa tuulettimien ilmavirrasta pääsee näyttöliittimien yläpuolelta ulos kotelosta ja takimmainen tuuletin jäähdytti muita paremmin keskusmuistia.

Suorituskyky oli vakiona ja ylikellotettuna samalla tasolla MSI:n ja Gigabyten kanssa, mutta tehonkulutus ja grafiikkapiirin lämpötila olivat testijoukon alhaisimmat. Quiet-tilassa melutaso oli yhdessä MSI:n Gaming X Trion kanssa lähes äänetön, mutta Asuksella lämpötila oli 5 astetta alhaisempi kuin MSI:llä. NVIDIAn Founders Editioniin verrattuna TUF Gaming OC tarjosi marginaalisesti paremman suorituskyvyn, mutta jopa 13 astetta alhaisemman grafiikkapiirin 3D-rasituslämpötilan samalla melutasolla. Merkittävä ero oli myös kelojen korkeataajuisessa sirinässä, joka Founders Editionilla oli kuultavissa alhaisillakin ruudunpäivitysnopeuksilla, kun taas TUF Gaming OC oli äänetön ja ensimmäiset havainnot tehtiin vasta yli 300 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Kun vielä huomioidaan testikolmikon edullisin hinta, Asuksen TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC saa io-techin Toimituksen valinta -maininnan.

GeForce RTX 3080 -mallien hintahaarukka Suomessa on 739-950 euroa, mutta ensimmäisten testien perusteella edullisemman pään mallit, kuten NVIDIAn Founders Edition ja Asuksen TUF Gaming OC tarjoavat niin hyvän suorituskyvyn ja jäähdytystehon, että 100-200 euron lisäpanostusta on vaikea perustella.

This site uses XenWord.
;